İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş kimdir, nereli, kaç yaşında?

Zafer Aktaş kimdir? sorusu Cumhurbaşkanlığı kararıyla Resmi Gazetede 52 ile il emniyet müdürleri ataması yapıldığı duyurulmasının ardından İstanbul İl Emniyet Müdürü merak ediliyor. Emniyet Müdürleri Kararnamesi 2 Ağustos tarihli atama kararları sonrasında İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın hayatı araştırılıyor. Peki, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş kimdir, nereli, kaç yaşında, nerelerde görev aldı? Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin 52 ilinde değişen emniyet kadrosunun yeni yönetici isimleri belli oldu. Emniyet Müdürleri arasında en çok araştırılan ise İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın hayatı oldu. Peki, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş kimdir, nereli, kaç yaşında, nerelerde görev aldı? İşte ayrıntılar...

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş kimdir, nereli, kaç yaşında?

İstabul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş kimdir?

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Türk emniyet teşkilatının saygın isimlerinden biridir. 1964 yılında Çanakkale iline bağlı bir ilçe olan Ayvacık'ta doğmuştur. Aslen Balıkesirli olan Aktaş, güvenlik kuvvetlerine olan ilgisini erken yaşta keşfetmiştir.

Kariyerine 1983 yılında Polis Koleji'nde başlayan Zafer Aktaş, 1987 yılında Polis Akademisi'nden mezun olarak, Komiser Yardımcısı rütbesiyle Gaziantep ilinde göreve adım atmıştır. Emniyet teşkilatında gösterdiği başarılarla hızla yükselen Aktaş, uzun yıllar boyunca çeşitli kritik görevlerde bulunmuştur.

Kariyerindeki önemli dönüm noktalarından biri olan İstihbarat Daire Başkanlığı görevini 1995 yılında üstlenen Zafer Aktaş, bu görevdeki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. Daha sonra Ankara, Ordu, Mardin, Bolu gibi farklı illerde görev yaparak deneyim kazanmıştır.

Zafer Aktaş'ın güvenlik kuvvetlerine olan bağlılığı ve çalışkanlığı, onu kısa sürede yükselten önemli etkenlerden biridir. 2011 yılında Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine atanarak, teşkilat içinde denetim ve gözetim görevini üstlenmiştir.

Muş İl Emniyet Müdürlüğü ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü gibi kritik illerde görev yapmış olan Aktaş, her görevinde başarılı bir performans sergilemiştir. Bu sayede emniyet teşkilatında saygın bir isim haline gelmiştir.

15 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan 2020/279 sayılı kararname ile İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanmış olan Zafer Aktaş, Türkiye'nin en önemli ve yoğun trafiğe sahip şehrinin emniyetini sağlama sorumluluğunu üstlenmiştir.

Görev yaptığı illerde başarısı ve profesyonelliği ile takdir toplayan Aktaş, emniyet teşkilatının en üst kademelerinde güvenlik ve kamu hizmetlerinin önemli bir figürü olarak yer almaktadır.

Zafer Aktaş, evli ve 2 çocuk babası olup, ailesine ve mesleğine büyük bir özveriyle bağlıdır. İngilizce dâhil olmak üzere çeşitli yabancı dillerde de iletişim kurabilmektedir.

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş kimdir, nereli, kaç yaşında? ile ilgili etiketler İstanbul İstanbul Emniyet Müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.