İŞKUR | 2022 TYP MEB başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? TYP şartlar neler?

MEB okullarına TYP programı ile güvenlik ve temizlik personeli alımı yapılıyor. Başvuru yapmak isteyenler detayları öğrenemek için "İŞKUR TYP MEB başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? Şartlar neler?" diye soruyor.

Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalıştırılmak üzere TYP proramı ile güvenlik ve temizlik personeli alınıyor. İŞKUR üzerinden yapılan başvuru ile binlerce kişi istihdam ediliyor. Okulların açılmasına kısa bir süre kala "İŞKUR TYP MEB başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? Şartlar neler?" sorusuna cevap aranıyor.

İŞKUR TYP MEB BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Toplum Yararına Program (TYP) ile MEB okullarına güvenlik ve temizlik personeli alınacak. Henüz başvurular için tarih geçilmedi. Eylül ayında konuya ilişkin duyuru yapılması bekleniyor.

İŞKUR TYP MEB BAŞVURULARI BAŞLADI MI

İŞKUR PERSONEL ALIMI GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kuruma kayıtlı olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK'ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

İŞKUR | 2022 TYP MEB başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? TYP şartlar neler? ile ilgili etiketler İŞKUR
GÜNÜN VİDEOSU

Ankara'da sağanak sonrası facia... Sel sularına kapılan 2 kardeş aracın altında sıkıştı!

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde yağış sonrası sel sularına kapılan 2 kardeş aracın altına girdi. Çevredekilerin yardımıyla kurtarılan çocukların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.