e-Devlet'ten kaza tutanağı nasıl yapılır? e-Devlet kaza tespit tutanağı hazırlama!

Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet üzerinden oluşturulabiliyor. Sürücülere büyük kolaylık sağlayan bu dijital hizmet, kaza anında zaman tasarrufu sağlayacak ve kağıt-kalem gibi ilkel ihtiyaçları ortadan kaldırıyor. Bu bağlamda 'e-Devlet kaza tutanağı örneği' veya 'e-Devlet'ten kaza tutanağı nasıl yapılır?' sorusu sıkça araştırılıyor. Peki, e-Devlet kaza tutanağı nasıl oluşturulur? e-Devlet kaza tespit tutanağı hazırlama!

e-Devlet kaza tutanağı! Artık kaza tespit tutanaklarını e-Devlet üzerinden oluşturmak mümkün hale geldi. Sürücülere büyük rahatlık sağlayan bu dijital hizmet, kaza anında büyük kolaylık sağlayacak. Bu yenilikle birlikte, 'e-Devlet kaza tutanağı örneği' veya 'e-Devlet'ten kaza tutanağı nasıl oluşturulur?' gibi sorular sıkça gündeme gelmeye başladı. Peki, e-Devlet üzerinden kaza tutanağı nasıl hazırlanır? e-Devlet'ten kaza tutanağı nasıl oluşturulur? e-Devlet kaza tutanağı nasıl yapılır? İşte, e-Devlet kaza tespit tutanağı hazırlama!

e-Devlet'ten kaza tutanağı nasıl yapılır? e-Devlet kaza tespit tutanağı hazırlama!

E-DEVLET KAZA TUTANAĞI NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, e-Devlet mobil uygulaması üzerinden erişilebilen kaza tespit tutanağı hizmetini tanıttı. Bu hizmet, belirli şartları karşılayan ve iki aracın karıştığı kazalarda kullanılabiliyor. Hizmetin kullanılabilmesi için akıllı telefonlarda konum bilgisinin açık olması ve e-Devlet Kapısı hesaplarında çift faktörlü kimlik doğrulamasının aktif olması gerekmektedir.

E-DEVLET KAZA TUTANAĞI NASIL OLUŞTURULUR?

Oluşturulan mobil kaza tutanakları, doğrudan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi kayıtlarına yansıyacak ve sigorta şirketlerinin sistemlerine düşerek sürecin hızlı bir şekilde başlamasını sağlayacak. Bu sayede vatandaşlar sigorta şirketini aramak veya tutanağı iletmekle uğraşmak zorunda kalmayacak.

E-DEVLET KAZA TUTANAĞI NASIL HAZIRLANIR?

Bu hizmetten yararlanmak için bazı şartların sağlanması gerekmektedir:

Kazaya karışan araç sayısının 2 olması,

Kazaya karışan sürücülerin alkollü veya uyuşturucu etkisinde olmaması,

Kazada ölüm veya yaralanmanın olmaması,

Kamu malına veya üçüncü kişilere zarar verilmemiş olması,

Trafik sigortasının bulunması,

Sürücü belgesinin bulunması ve araç cinsine uygun olması,

Kazaya karışan araçların kamu kurum ve kuruluşlarına ait olmaması.

e-Devlet'ten kaza tutanağı nasıl yapılır? e-Devlet kaza tespit tutanağı hazırlama! ile ilgili etiketler e-Devlet Trafik kazası
GÜNÜN VİDEOSU

Sahibinden kaçan kurbanlık hayvan çatıya çıktı! Çıktığı damdan düşen hayvan kameraya böyle yansıdı

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde kurban kesimi için hazırlanan büyükbaş hayvan, sahibinin elinden kaçarak çatıya çıktı. Çıktığı damdan düşen hayvanın güçlükle yakalandığı anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.