Ödeme için İBAN veren işletmeler nereye şikayet edilir? Vergi kaçakçılığı ikramiyesi nasıl alınır? Vergi kaçıran işletme şikayeti nereden yapılır?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılığına karşı mücadelede yeni bir dönemi başlattı. Bakan Şimşek, vergi kaçakçılarını ihbar eden vatandaşlara ikramiye verileceğini duyurdu. Bu önemli adım, vergi kaçakçılığına karşı daha etkin bir mücadele yürütülmesini hedefliyor. Bu bağlamda vatandaşlar vergi kaçıran esnaf ve işletmeler nereye şikayet edeceğini araştırıyor. Peki, Ödeme için İBAN veren işletmeler nereye şikayet edilir? Vergi kaçakçılığı ikramiyesi nasıl alınır? İşte detaylar!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılığına karşı yeni bir dönemi başlatarak önemli bir adım attı. Bakan Şimşek, vergi kaçakçılığını ihbar eden vatandaşlara ödül verileceğini açıkladı. Bu yenilik, vergi kaçakçılığıyla daha etkili bir mücadele yürütülmesini amaçlıyor. Bu çerçevede, vatandaşlar vergi kaçıran esnaf ve işletmeleri nereye şikayet edeceklerini merak ediyor. Peki, ödeme için IBAN bilgisi veren işletmeler nereye bildirilmeli? Vergi kaçakçılığı ihbar ödülü nasıl alınır? İşte ayrıntılar!

Ödeme için İBAN veren işletmeler nereye şikayet edilir? Vergi kaçakçılığı ikramiyesi nasıl alınır? Vergi kaçıran işletme şikayeti nereden yapılır?

VERGİ İHBARI İKRAMİYESİ NASIL ALINIR?

Bakan Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "vergi ihbarı" döneminin başladığını belirtti. Şimşek, ihbarların ardından yapılacak vergi incelemeleri sonucunda, ihbarın doğruluğu tespit edildiğinde, belirlenen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u oranında ikramiye ödeneceğini açıkladı.

Vergi kayıp ve kaçağı ile mücadelede kararlılıklarını vurgulayan Bakan Şimşek, şunları söyledi: "Vatandaşlarımızın daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığımız yeni kanalları devreye aldı. İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemeleri sonucunda, ihbarda verilen bilgilere dayanarak tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek."

VERGİ KAÇIRAN İŞLETME ŞİKAYETİ NEREDEN YAPILIR?

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi ihbarlarının daha kolay yapılabilmesi için internet sitesini, Dijital Vergi Dairesi'ni, GİB Mobil uygulamasını ve Vergi İletişim Merkezi'ni (VİMER) güncelledi. Vatandaşlar artık, "BİP Vergi İhbarı Servisi", X ve Instagram hesapları üzerinden "gibihbar" kullanıcı adı ile DM yoluyla veya WhatsApp İhbar Hattı (05521890189) üzerinden ihbarda bulunabilecekler.

Vatandaşlar, düşük KDV oranı uygulaması, IBAN veya PTT çeki yoluyla ödeme talepleri, fiş veya fatura verilmemesi, başka işletmenin POS cihazının kullanılması, mükellefiyet kaydının olmaması, sahte veya yanıltıcı belge düzenlenmesi veya kullanılması, personel ücretinin elden ödenmesi, kira gelirinin beyan edilmemesi, tapu harcının eksik ödenmesi ve kaçak ürün satışı gibi konularda vergi ihbarında bulunabilecekler.

Bu yenilikçi adım, vergi kaçakçılığıyla mücadeleyi daha da güçlendirecek ve vatandaşların bu mücadelede aktif rol almasını teşvik edecek.

Ödeme için İBAN veren işletmeler nereye şikayet edilir? Vergi kaçakçılığı ikramiyesi nasıl alınır? Vergi kaçıran işletme şikayeti nereden yapılır? ile ilgili etiketler vergi
GÜNÜN VİDEOSU

Sahibinden kaçan kurbanlık hayvan çatıya çıktı! Çıktığı damdan düşen hayvan kameraya böyle yansıdı

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde kurban kesimi için hazırlanan büyükbaş hayvan, sahibinin elinden kaçarak çatıya çıktı. Çıktığı damdan düşen hayvanın güçlükle yakalandığı anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.