Instagram'da engellendiğimi nasıl anlarım? İşte yolu

İnsanların “Instagramda Engellendiğimi Nasıl Anlarım” sorusunu sorması üzerine bir haber derledik. Instagram sosyal ağı üzerinden bir çok kullanıcı kendi çektiği fotoğrafları diğer kullanıcılar ile paylaşmakta. Arkadaş olarak eklemek için takip ettiğimiz kişiler Takipçi listemizi oluşturur. Instagramda da diğer sosyal ağlar gibi arkadaş takipleşme, takipten çıkma ve engelleme gibi durumları var. Bu liste gün geçtikçe artar ancak bazı zamanlarda 1-2 de olsa azabilir. Bunun nedeni takipçilerinizin hesabını dondurmuş olma ihtimali, sizi engellemiş olma ihtimali veya o kişinin hesabının kapatılmış olması ihtimali ilk göze çarpan nedenlerden bir kaçı. Peki Instagram'da engellendiğimizi anlamak için bir yol var mı? “Instagramda engellendiğimi nasıl anlarım" Basit bir yöntemle Instagram'da engellenip engellenmediğinizi anlayabilirsiniz. Detaylar haber özette...

İnsanların “Instagramda Engellendiğimi Nasıl Anlarım” sorusunu sorması üzerine bir haber derledik. Instagram sosyal ağı üzerinden bir çok kullanıcı kendi çektiği fotoğrafları diğer kullanıcılar ile paylaşmakta. Arkadaş olarak eklemek için takip ettiğimiz kişiler Takipçi listemizi oluşturur. Instagramda da diğer sosyal ağlar gibi arkadaş takipleşme, takipten çıkma ve engelleme gibi durumları var. Bu liste gün geçtikçe artar ancak bazı zamanlarda 1-2 de olsa azabilir. Bunun nedeni takipçilerinizin hesabını dondurmuş olma ihtimali, sizi engellemiş olma ihtimali veya o kişinin hesabının kapatılmış olması ihtimali ilk göze çarpan nedenlerden bir kaçı. Teknolojinin hayatımıza girmesiyle bizim bir parçamız olan ınstagram, facebook, whatshap gibi sosyal medya ağları günlük yaşantımızın da iyice içine girdi. Peki Instagram'da engellendiğimizi anlamak için bir yol var mı? “Instagramda engellendiğimi nasıl anlarım" Basit bir yöntemle Instagram'da engellenip engellenmediğinizi anlayabilirsiniz. Detaylar haber özette...

insta

PROFİLİ KAPATMIŞ OLABİLİR!

Instagram'da sizi engelleyenleri görme şansına sahipsiniz. Bunun için bir uygulamaya da ihtiyacınız yok; zira Instagram'da ilgili profile bakmak bunun için gayet yeterli. Örneğin Instagram'da sizi engellediğinden şüphelendiğiniz profili arayın; büyük olasılık zaten arama sonuçlarında görünmeyecektir. Ama bu hemen sizi engellediği anlamına elbette gelmez; ilgili profil tamamen kapatılmış da olabilir. Bu nedenle başka bir profilden de aynı profili kontrol etmekte fayda var.

Instagramda engellendiğimi nasıl anlarım İşte yoluArama sonuçlarında görünmüyor olması sizin yüzde yüz engellenmiş olduğunuzu elbette göstermiyor; ancak ilgili profile girdiğinizde fotoğraf paylaşımları olduğu halde 'Görüntülenecek içerik yok' mesajı görüyorsanız; üzgünüz ki engellenmişsiniz. Bunun için dediğimiz gibi ayrıca bir uygulama indirip bakmaya gerek yok.

INSTAGRAMDA BENİ ENGELLEYENLERİ NASIL GÖRÜRÜM

Instagram engelleyenleri görmek için bir kaç yol bulunmakta. Dilerseniz bu yolları hemen size açıklayalım.

İlk olarak engellediğinizi düşündüğünüz kişi sizi engellemiş ise arama kısmında halen çıkmaya devam edecektir. Engellediğinizi anlamanız için bu bir yöntem olmamalıdır.

Kişi arama kısmında çıkıyor ise hemen profiline girin. Keşfet veya arama kısmında çıkan kişinin profilinize girdiğinizde diğer profillerden farklı şeyler görebilirsiniz.

Eğer bu kişi sizi engelledi ise Takip et butonu olmaz veya olsa bile tekrar takip et butonuna dokunursanız o hesabı takip edemeyeceğinizi görürsünüz. Bu engellendiğinizin en büyük göstergesidir.

Daha önce sizde ekli olduğu halde bu kişinin profiline girdiğinizde sadece kişinin Adı ve profil fotoğrafını görüyorsanız geçmiş olsun engellenmişsiniz.

Adı ve profil resminin altında daha önce paylaşım yaptığını gördüğünüz halde “henüz hiç gönderi yok” şeklinde de bir yazı var ise engellendiğinizi anlayabilirsiniz.

Ancak yukarıda saydığımız nedenler var olsa bile bu kişinin sizi engellendiği düşüncesine hemen kapılmayın. Bu kişinin hesabı Instagram tarafından kapatılmış olabilir veya kendisi Instagram hesabını kapatmış olabilir. Bu konuda dikkatli olmanızda fayda var.

insta1

INSTAGRAM’DA KİŞİ ENGELLEME NASIL YAPILIR?

Yaygın bir şekilde kullanılan Instagram’da trol ve sahte hesaplar oldukça yaygın. Bu tür hesaplar sizi de takip etmeye başlamıştır. Bu hesapları engelleyerek kurtulun.

Engellemek Ne İşe Yarar?

Birini Instagram’da engellediğinizde:

Sizin fotoğraflarınızı göremez, beğenemez veya fotoğraflarınıza yorum yapamaz.
Profilini göremez.
Sizden bahsettiğinde (mention), bildirimlerinizde gözükmez.
Engellediğiniz kişi takipten otomatik olarak çıkar.
Yorumları, fotoğraflarınızdan silinmez.
Kişi Engelleme Nasıl Yapılır?

Engellemek istediğiniz kişinin profiline gidin.

Ekranınızın sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunun ve açılan küçük pencereden “Engelle” seçeneğini seçin.

Kişi Engeli Nasıl Kaldırılır?

Engeli kaldırmak istiyorsanız, kişinin profiline gidin ve Engellemeyi Kaldır’a dokunun.

Instagram'da engellendiğimi nasıl anlarım? İşte yolu ile ilgili etiketler Instagram Sosyal Medya ınstagramda engellendiğimi nasıl anlarım engelleme
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.