İllere göre öğretmen atama kontenjanları 2022! İşte sözleşmeli öğretmenlik tercih kılavuzu

İllere göre öğretmen atama kontenjanları belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2022 Temmuz ayı Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Başvuruları kılavuzu yayınlandı. Son duyurunun hemen ardından sözleşmeli öğretmenlik tercih yerleri listesi ile kontenjanlar sorgulanır oldu.

2022 yılı için illere göre öğretmen atama kontenjanları netlik kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen son dakika açıklamasına göre; 2022 Temmuz ayı Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih Başvuruları kılavuzu yayınlandıktan sonra tercih yerleri listesi ilk sırada yer aldı.

Sözlü sınavdan 60 ve üstü puan alan adaylar, tercih başvurularını e-Devlet kullanıcı adı ve şifre kullanmak suretiyle gerçekleştirebilecek. Adaylar en fazla 40 tane eğitim kurumunu tercih edebilecekler. Ayrıca, 40 eğitim kurumunu tercih edenler tercih dışı seçenek olarak, “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum” ve “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini de işaretleyebilecekler. Söz konusu tercihlerin atamaları ise 1 Eylül tarihinde resmen gerçekleştirilecek.

Sözleşmeli Öğretmenlik Atama Kontenjanları 2022

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, daha önce yaptığı açıklamada 20 bin öğretmen atamasına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımından söz etmişti.

Bu kapsamda en fazla atama yapılacak ilk 5 branş sırasıyla 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği oldu.

Öğretmen ataması branş dağılımı, taban puan ve kontenjanları listesi http://www.meb.gov.tr/ üzerinde yer alan atama kılavuzundaki bilgiler ile de öğrenilecek.

Sözleşmeli öğretmenlik atama kontenjanları listesi için tıklayınız

İllere göre öğretmen atama kontenjanları 2022! İşte sözleşmeli öğretmenlik tercih kılavuzu ile ilgili etiketler MEB sözleşmeli öğretmen atama kontenjan tercih kılavuzu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.