İlhan Varank kimdir?

15 Temmuz hain darbe girişiminde haber alır almaz sokağa çıkan ve büyük bir direniş gösteren İlhan Varank, darbecilere karşı cesurca mücadele verdi. Peki, İlhan Varank nasıl, nerede şehit oldu?

15 Temmuz gecesinde darbe girişimini haber aldığı gibi sokağa çıkan ve darbecilere karşı direnerek mücadele veren İlhan Varank, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank’ın da ağabeyidir.

Milli Eğitim Bakanlığı bursunu kazanarak ABD Ohio State Üniversitesinde bilgisayarlı öğretim teknolojileri alanında master yapan ve daha sonrasında da aynı alanda doktorasını tamamlayan İlhan Varank, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanlığı görevini yürütmekteydi.

İlhan Varank Kimdir?

1 Eylül 1971 tarihinde Zonguldak’ta dünyaya gelen İlhan Varank, Mustafa Varank'ın ağabeyidir. ABD'de de Ohio State Üniversitesi'nde MEB bursuyla bilgisayarlı öğretim teknolojileri alanında master yapan Varank, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanlığı yapmaktaydı. Varank, evli ve iki çocuk babaasıydı.

İlhan Varank kimdir?

İlhan Varank Nasıl Şehit Oldu?

İlhan Varank; Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit düştü. Ölümünün hemen akabinde ise Türk devlet görevlilerin katılımıyla Fatih Camii'nde kılınan cenaze naması sonrasında Şehzadebaşı Camii'ne defnedildi.

Mesleği: Akademisyen
Şehadet Yeri: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Doğum Tarihi: 1971
Memleketi: Trabzon
Medeni Durumu: Evli
Çocukları: 2

İlhan Varank kimdir? ile ilgili etiketler 15 Temmuz İlhan Varank
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.