İdrar rengi değiştiyse dikkat! Sağlıklı insanlarda idrar rengi nasıl olur?

Tuvalet, insan ihtiyaçlarının temelinde yer alır. Ancak bazı kişiler tuvalete çıktığında idrarın renginden şüphelenebiliyor. Sağlıklı bir insanın idrarı ne renk olur sorusuna yanıt arayanlar, idrar renginin değişimine neden olabilecek hastalıklar konusunda da bilgi arayışında. İşte sağlıklı idrar rengiyle ilgili merak edilenler...

Sağlıklı her insanda idrar rengi her zaman aynı görülür. Sarı renginin tonları, sağlıklı insanların idrar rengi olarak kabul edilir. Koyu ya da açık olması bir hastalık habercisi değildir.

Ancak idrar renginin nasıl olması gerektiği merak edilen konular arasında yer alıyor. İdrar renginin çok değişik olması ya da çok sık değişmesi, birçok hastalığın da işareti olabiliyor.

İDRAR RENGİ NASIL OLMALI?

Sağlıklı olup olmadıklarını idrar renginden öğrenmek isteyenler, idrar yolu enfeksiyonları ya da idrar yoluyla alakalı hastalıklar konusunda bilgilenmek istiyor. İdrar renginin doğal rengi kişilerin araştırarak öğrenmek istediği bilgilerden biridir. İdrar renkleri, sağlıklı bir insanda sarı olarak kabul edilir. Sarı renginin tüm tonları normal idrar rengidir. Sarı rengi dışında görülen renkler, sağlık sorunlarının oluştuğunu gösterebilir.

İdrar renginin nasıl olması gerekitği konusunda birçok araştırma var. İdrar renginin sarı olması normaldir. Sarının birçok tonu sağlıklı kabul edilir. Sarı dışında idrar rengi ile karşılaşanların uzman bir doktora görünmesi tavsiye edilir.

 

 

 

İdrar rengi değiştiyse dikkat! Sağlıklı insanlarda idrar rengi nasıl olur? ile ilgili etiketler sağlık idrar rengi nasıl olmalı idrar renginin değişmesi süperhaber sağlık haberleri
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.