Gelen kurşun sonrası İYİ Partili isimden şaşkına çeviren sözler: Herkes seviniyor, neredeyse göbek atacaklar!

Sabah yazarı Mahmut Övür, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşun sonrası yaşananları yazdı. İYİ Parti'de isabet eden kurşunlar sonrası İYİ Partili bir iş adamıyla görüştüğünü belirten Övür, iş adamının, "Burada enteresan bir hava var, herkes seviniyor. Neredeyse göbek atacaklar..." dediğini belirtti.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunlar sonrası ortalık karıştı.

AKŞENER, ERDOĞAN'I HEDEF ALDI

Meral Akşener, bina önüne gelerek, 'İYİ Parti'yi birinci parti yapacaksınız. Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapacaksınız.' gibi seçime yönelik ifadeler kullanırken, provokasyona da imza atarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

 

İYİ PARTİ'DE SALDIRI SONRASI BÜYÜK SEVİNÇ

Olayın bir bekçinin, hırsızları kovalarken rastgele ateş açması sonucu meydana geldiği ortaya çıkarken, Akşener, suçladığı Erdoğan'dan özür dilemedi. Akşener'e tepkiler dinmezken, Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, İYİ Partili bir iş insanının olaya ilişkin sözlerini köşesine taşıdı.

Övür, İYİ Parti'de isabet eden kurşunlar sonrası büyük sevinç yaşandığını yazarken, dikkat çeken ifadeler de kullandı.

 

"HERKES SEVİNİYOR, NEREDEYSE GÖBEK ATACAKLAR"

İşte İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden o kurşunlar sonrası yaşananlara ilişkin Mahmut Övür'ün yazısı:

KAZANAMAYACAK ADAYA OY

Anlaşılan son dönemde "Kazanacak aday" diye direttiği siyasi süreci yönetmekte aciz kalan Akşener, hiç sorgulamadan, sonucu beklemeden adeta sevinç çığlıkları atıp bu olaya "can simidi" olarak sarıldı.

Ne yapsın, o kadar irtifa kaybetti ki eline geçen bu fırsatı kaçırmak istemedi. Ve bunu o kadar açık yaptı ki, olaydan ülke adına kaygılanmak yerine oy devşirme derdine düştü:
"Bu kadına, İyi Parti'ye oy vereceksiniz ve Sayın Kılıçdaroğlu'na oy vereceksiniz."
Tam o saatlerde İyi Partili bir işadamını aradığımda söyledikleri karşısında şaşkına döndüm:
"Burada enteresan bir hava var, herkes seviniyor. Neredeyse göbek atacaklar..."

Siyasilerin ve fondaş medyanın işin sonucunu beklemeden suçlamaya geçmesi de bunu gösteriyor. O zaman bu tabloya başka bir pencereden de bakmak mümkün. O gece yaşanan olayın sabah 11.00'de fark edilmesi, İyi Parti'nin güvenlik görevlilerinin hiç silah sesi duymamaları ilginçti. Bu noktada gel de rahmetli Mahir Kaynak'ın o meşhur tezini hatırlama:
"Bir olay olduğunda, olayın failini bulmak istiyorsanız; olayın sonucunun kime yaradığına bakın."

Sahi kimin işine yaradı?

İçişleri Bakanı Soylu, olayın İyi Parti'ye yönelik olmadığını, bir hırsızlıkla ilişkili olduğunu açıkladı. Bunu söylerken de "mahcup" olursunuz diye bir not düştü.

Peki, mahcup olan çıkar mı dersiniz?

Hiç sanmıyorum, Akşener nasıl masaya "tıpış tıpış" döndüğünü açıklamadıysa buna da bir kılıf bulur, hatta Fehmi Koru gibi "İnanmamız istenen bu bilgiler" diyerek şüpheyi daha da derinleştirir ama sandıktaki çöküşü engelleyemez.

MAHMUT ÖVÜR'ÜN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

Gelen kurşun sonrası İYİ Partili isimden şaşkına çeviren sözler: Herkes seviniyor, neredeyse göbek atacaklar! ile ilgili etiketler İYİ Parti
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.