Galatasaray'ın golünde ofsayt var mı?

Eski hakem, spor yazarı ve yorumcusu Erman Toroğlu, Galatasaray ile Kasımpaşa arasında oynanan Spor Toto Süper Lig maçının devre arasında değerlendirmelerde bulundu.

Ajansspor’un haberine göre Toroğlu’nun yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Galatasaray takımı, yaptığı işe göre fazla enerji sarfediyor. Gereksiz yere… sahadaki duruşları çok iyi değil. Bu maç 3-0 olabilirdi. Galatasaray çok fazla saldırıyor görünüyor. 6 tane korner attılar. 6 tane gelen topun çoğuna vuramadılar. Öne korner atıyorlar, önde bir şey yapamıyorsun. Arkaya atsan atamıyorlar. Ondan vazgeçtim. 6 kornere de baksak, hepsinin Kasımpaşalı oyunculara geldiğini görürürüz. Ben az harcayacağım, çok kazanacağım. Çok harcayıp çok kazanırsam anlamı yok. Yayılmaları yanlış. Bütün toplar Kasımpaşalılara geldi. Sabaha kadar korner at. Ne yapayım ben o korneri?

Galatasaray_KasAmpaAa_canlA_izle_1

Gomis çok iyi yerlere kaçıyor. Ama Galatasaray ne kadar mesafede top oynuyor? Başakşehir gibi Beşiktaş gibi takımlarla oynasa, Galatasaray’ı duman ederler. Derli toplu takımlardan bahsediyorum. Arka taraf çok kaçıyor. Öyle olunca da çok yoruluyorlar. Biraz düzgün takım Galatasaray’ı duman eder. Fenerbahçe’den kötü yaparlar. Galatasaray, futbolun gereklerini doğru yapmıyor. Gomis, normal bir topçu değil. İnsanüstü insan gibi bir adam. O vücuda göre çabuk ve süratli, akıllı. Ama yanındakiler bu işe henüz ayak uyduramadı. Soldan da sağdan da geldiler. Ortaları nereye yapıyorlar? Arkadan gelip takviye yapan adamları az. Gomis’in golünde karşısında 4-5 kişi vardı.

Diğer Galatasaraylılar niye gelemiyorlar? Arka taraf çok kaçınca güç kaybediyorlar. Kasımpaşa çok güzel çıktı. 1 topları doğru kullansalar goller kafa kafaya gidecekti. Ya kırmızı kart olur ya da gol olur. O doğru topu sokamadılar. Golde bir ofsayt şüphesi var mı? Bakamadım. Maç sonunda daha net bakacağız. Henüz net bir kanaate varamadım. Tartışmalı olduğu kesin.

Cüneyt Çakır vasat. İlk yarıda gördüğüm kadarıyla zararlı bir şey yapmadı. Saha zemini de o kadar iyi değil. Anlatıldığı kadar iyi değildir. Tudor defanstaki her şeyi görüyordur. Dönen topları doğru alsan, daha az geriye gelirsin. Mesela 40 metre koşuyorsun geriye, ondan sonra aynı mesafeye koşuyorsun. Sahayı iyi parsellemek gerek. Galatasaray gereksiz enerji sarf ediyor. Kasımpaşa topu dikkatli kullanabilse çok farklı olurdu. İşler yolunda giderken olumsuzlukları da göz ardı edemeyiz.

Galatasaray’da geçen senelerde olmayan birşeyler var. Hiç kimse sahada sahtekarlık yapmıyor. Fedakarca oynuyorlar. Önceden öyle değildi. Önceden refakat ediyorlardı, şimdi öyle değil. Bunların en profesyoneli Gomis. O da gol atmak için çok uğraşıyor. Arkadaşlarına çok iyi ikazlar yapıyor. Sen buraya gel, sen oraya git diyor. Orta sahada da lider bir oyuncu yok. Belhanda şu ana kadar hikaye. Gol paslarını iyi yapıyor. O tip topları iyi kullanıyor. Takım boyu da uzun. İple çalışmalar yapılıyor. Galatasaray’a da lazım. 60 metre takım boyu olmaz. 30-35 olsa tamam. Soldan da çizgiye inmiyorlar. Gomis tek kalıyor. Gomis’in yanına adam gelemiyor. Çizgiye inemezsen zor iş.

İkinci yarıda Galataasaray ikinci golü atamazsa işi çok zor. Şimdi çok kontrollü oynuyorlardı. Kasımpaşa ikinci yarıda gol atmak için oynayacak. Çok üstüne gitmezse Kasımpaşa’ya daha fazla gol atabilirler. Ama gol atmaları büyük avantaj oldu. 0-0 ya da 1-1 devreye gitselerdi, ikinci yarıda zorlanırlardı. Oyun aklını düzeltmeleri lazım. Koşmasına koşsunlar da yerinde koşsunlar. Sadece koşmakla olmuyor bu iş.

Galatasaray'ın golünde ofsayt var mı? ile ilgili etiketler Galatasaray Erman Toroğlu gol ofsayt yorum
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.