Frances McDormand kimdir?

Frances McDormand kimdir? Oscar Ödül Töreni'ne damgasını vuran aktör, En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar'ın sahibi oldu. Biz de Frances McDormand ile ilgili merak edilenleri derledik. Dün gece gerçekleşen 90. Oscar ödüllerinde 2018'in En İyi Kadın Oyuncu ödülü Three Billboards Outside Ebbing, Missouri performansıyla Frances McDormand'a gitti. Peki, Frances McDormand kimdir? Kaç yaşında? Hangi filmlerde oynadı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Oscar Ödül Töreni'ne damga vuran Frances McDormand ile ilgili merak edilenleri derledik. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından organize edilen Oscar Ödülleri'nin 90.'sı sahiplerini buldu. Los Angeles’ta Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenen görkemli törenle birlikte, Oscar'ı almaya hak kazanan film ve oyuncular belli oldu. Peki, Frances McDormand kimdir? Kaç yaşında? Hangi filmlerde oynadı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Frances_McDormand_kimdir_kac_yasnda_hangi_filmlerde_oynad_da

FRANCES MCDORMAND KİMDİR?

1957 yılında Chicago'da dünyaya gelen Frances McDormand, Kanadalı bir çift tarafından evlat edinilmiştir. McDormand'ın kendisi gibi evlat edinilmiş üç kardeşi daha vardır. Onu evlat edinen babası din görevlisi olduğu için çocukluk yılları pek çok farklı şehir ve kasabada geçmiştir.

Bethany College`da tiyatro alanındaki eğitimini 1979`da tamamlayan Frances McDormand, 1982'de, Yale Üniversitesi School of Drama'da güzel sanatlar master derecesini kazanan Frances McDormand, profesyonel olarak ilk kez Trinidad ve Tobago'da, şair Derek Walcott'un yazdığı ve MacArthur Vakfı'nın mali destek verdiği bir tiyatro oyununda rol aldı.

Frances McDormand'ın oynadığı ilk film, 1985 yapımı Blood Simple oldu. Kariyerinin başlarında, filmlerdeki rollerinin yanı sıra, Hill Street Blues isimli polis dizisinin beşinci sezonunda Connie Chapman rolünü oynadı. 1988 yılında Tennessee Williams'ın İhtiras Tramvayı oyunundaki Stella Kowalski rolüyle Tony Ödülü'ne aday gösterildi.

Frances McDormand 1980'lerin sonundan itibaren pek çok tiyatro ve televizyon projesinde önemli roller üstlendi. 1988'de Mississipi Burning'deki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. 1996'da En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü Fargo'daki polis şefi Marge Gunderson rolüyle kazandı.

2000'de Almost Famous'taki endişeli anne rolüyle ikinci defa En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. 2000 yapımı Wonder Boys'taki rolüyle de Yayıncı Film Eleştirmenleri Derneği, Florida Eleştirmenler Çevresi ve Los Angeles Film Eleştirmenleri Derneği tarafından En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu seçildi. McDormand'ın üçüncü En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü adaylığı 2006 yılında, 2005 yapımı North Country filmindeki rolüyle geldi, ancak ödülü kazanamadı.

Frances McDormand 1984'ten beri birlikte olduğu yönetmen Joel Coen ile 1994'te evlendi ve bir çocuk evlat edindiler.

Üç kez En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar'a aday olan Frances McDormand, 1996 yılında Coen Kardeşlerin Fargo filminde canlandırdığı hamile polis memuru Marge Gunderson rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar ödülünü kazandı. Başarılı oyuncu son olarak 2018 yılında, En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Frances_McDormand_kimdir_kac_yasnda_hangi_filmlerde_oynadfasfsa_1

HANGİ FİLMLERDE OYNADI?

Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri (2017) – Mildred

Hail, Caesar! (2016) – C.C. Calhoun

Kayıp Umutlar (2012) – Sue Thomason

Moonrise Kingdom (2012) – Mrs. Bishop

Transformers: Ay’ın Karanlık Yüzü (2011) – Mearing

Olmak İstediğim Yer (2011) – Jane

Aramızda casus var (2008) – Linda Litzke

Öyle Bir Gündü Ki (2008) – Miss Pettigrew

Friends with Money (2006) – Jane

Æon Flux (2005) – Handler

Öldüren Şüphe (2002) – Michelle

Laurel Canyon (2002) – Jane

Orada olmayan adam (2001) – Doris Crane

Şöhrete Bir Adım (2000) – Elaine Miller

Harika Çocuklar (2000) – Dean Sara Gaskell

Talk of Angels (1998) – Conlon

Madeline (1998) – Miss Clavel

Johnny Skidmarks (1998) – Alice

Paradise Road (1997) – Dr. Verstak

Fargo (1996) – Marge Gunderson

Palookaville (1995) – June

Bleeding Hearts (1994) – Woman on TV

Short Cuts (1993) – Betty Weathers

Passed Away (1992) – Nora Scanlan

The Butcher’s Wife (1991) – Grace

Miller’s Crossing (1990) – Mayor’s Secretary

Chattahoochee (1989) – Mae Foley

Mississippi yanıyor (1988) – Mrs. Pell

Arizona Junior (1987)

dsfvFrances_McDormand_kimdir_kac_yasnda_hangi_filmlerde_oynad_1 – Dot

Kansız (1984) – Abby

ÜÇ BİLLBOARD EBBİNG ÇIKIŞI, MİSSOURİ

Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri Martin McDonagh tarafından yazılıp yönetilmiş 2017 çıkışlı sinema filmi. Film, ilk gösterimini 4 Eylül 2017'de 74. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleştirmiştir.

KONUSU

Polisin, kızının cinayetinde bir şüpheli bulamaması nedeniyle olaya halkın dikkatini çekmek için üç reklam panosu satın alan bir anneyi konu almaktadır.

OYUNCULAR

Frances McDormand - Mildred Hayes
Woody Harrelson - Sheriff Bill Willoughby
Sam Rockwell - Officer Jason Dixon
John Hawkes - Charlie Hayes
Peter Dinklage - James
Lucas Hedges - Robbie Hayes
Abbie Cornish - Anne Willoughby
Caleb Landry Jones - Red Welby
Kathryn Newton - Angela Hayes

AKADEMİ ÖDÜLLERİ

Akademi Ödülleri, bilinen adıyla Oscar, dünyada en bilinen film ödülüdür. Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) tarafından 1929'da Los Angeles'da verilmeye başlandı. Törenler yılda bir kez ve çoğunlukla Şubat ayında yapılır.

Akademi ödülleri, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AMPAS) tarafından verilir. 2007'den itibaren oy verecek 5830 üyeye sahiptir. 1311 üye sayısı ile oyuncular bu üyelerin yaklaşık %22'lik bir kısmını oluştururlar.

88. Akademi Ödülleri töreni 28 Şubat 2016'da Hollywood'daki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlendi. 89. Akademi Ödülleri töreni ise 26 Şubat 2017'de yine Hollywood'daki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenecektir.

OSCAR İSMİ VE HEYKELCİK

Ödülün orijinal ismi Academy Award of Merit idi. Ödüle neden Oscar dendiğini tam bilinmemekle birlikte hakkında pek çok söylenti vardır. Bir söylentiye göre Bette Davis'in heykelciği ilk kocası Harmon Oscar Nelson ile özdeşleştirmesi sonucunda, başka bir söylentiye göre ise Akademi'nin kütüphanesinde görevli Margaret Herrick'in heykelciği amcası Oscar'a benzetmesi ile ödülün adı Oscar olarak kaldı. Akademi, Oscar ismini 1939 yılına kadar resmi olarak kullanmamıştır.

Oscar ödül heykelciğini Metro Goldwyn Mayer'in sanat yönetmeni Cedric Gibbons tasarladı. Cedric Gibbons, o anda beş parçalı bir film makarası üstünde elinde kılıcıyla dikilen bir şövalye taslağını çizdi. Bu film makarasının beş halkası oyuncular, film yazarları, yönetmenler, yapımcılar ve teknisyenleri temsil eder.[2]George Stanley heykeli son haline getirdi. Heykelcik 34 santim yüksekliğinde, 3,85 kilo ağırlığında ve 24 ayar altınla kaplıdır.

Oscar heykelciğini kazananlar bu ödülü satamazlar. Eğer ödülden kurtulmak istiyorlarsa ancak Akademi'ye 1 dolar karşılığında satabilirler.

Frances McDormand kimdir? ile ilgili etiketler frances mcdormand kimdir kaç yaşında hangi filmlerde oynadı
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.