Formasyon kalktı mı? Pedagojik Formasyon nedir, nasıl alınır?

Formasyon, Eğitim Fakültesi mezunu olmayanların öğretmen olabilmesini sağlayan bir belgedir. Gerekli olan eğitimlerini tamamlayan kişilere teknik bilgiler verilerek bunlara öğretmenlik mesleğini yapmak adına yetkinlik kazandırılır. Formasyon derslerindeki amaç kişilere öğretmenlik mesleğine uygun dersler verilmesidir. Peki, formasyon kalktı mı?

Formasyon kelimesi Türkçe’ye Fransızca ‘formation’ kelimesinden gelmiştir ve genellikle pedagojik formasyon yerine kullanılmaktadır. Eğitim Fakültesi mezunu olmayan bireylerin öğretmen olabilmesini sağlayan bir belge olan formasyon, genellikle Fen ve Edebiyat Fakültesi öğrencileri tarafından öğretmen olmak istedikleri için alınmaktadır.

Formasyon Kalktı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 29 Haziran 2020 tarih ve 12 sayılı Kararı ile yükseköğretim kurumları tarafından sertifika düzeyinde yürütülen pedagojik formasyon sertifika eğitiminin geçerliliğini yitirmesine karar verilmiştir. Söz konusu karar, Yükseköğretim Kurulu aracılığıyla tüm üniversitelere bildirilmiştir.

Pedagojik Formasyon Nedir, Nasıl Alınır?

YÖK, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı'nın yeniden başlatılacağını açıkladı. 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren pedagojik formasyon eğitimi verilmeye başlanacak.

Formasyon kalktı mı? Pedagojik Formasyon nedir, nasıl alınır? ile ilgili etiketler pedagojik formasyon formasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi tutuklandı.