Evde cilt bakımı için 5 pratik yöntem! Kusursuz Görünüm, Parlak Bir Cilt İçin...

Doğru bakım yöntemleriyle desteklenmeyen ciltlerde kırışıklık, ince çizgiler, lekeler ya da kuruluk gibi birçok cilt problemi görülür. Cildinizin kusursuz bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız evde düzenli olarak bakım uygulamanız gerekir.

İşte evde cilt bakımı yaparken uygulamanız gereken 5 pratik yöntem...

1-CİLT TEMİZLİĞİ

Evde cilt bakımının ilk aşamalarından bir cildi temizlemek. Cildinizde biriken yağ ve kir gözeneklerinizin tıkanmasına sebep olur.

Cildinizi kirlerden arındırmanız için her gün temizlemeniz gerekir. Evde yüz bakımı uygularken ilk aşamada yüzünü bol bol yıkamalısınız. Gün içinde yapılan makyajı, akşamları mutlaka temizlemelisiniz. Cilt tipinize uygun bir jel yada köpük yardımıyla cildinizi temizleyebilirsiniz.

2-CİLDİ ARINDIRMAK İÇİN TONİK

Cildinizi sadece jel ya da köpük yardımıyla temizlemeniz yeterli gelmez. Cildinizde maksimum temizliğe ulaşmanız için cildinizi tonik yardımıyla arındırmalısınız.

Tonik ya da toner olarak bildiğimiz ürünler gözenekleri derinlemesine temizler ve tüm yağ birikintilerini yok eder. Böylece cilt gözenekleri, makyaj kalıntıları cildinizden tamamen arınmış olur. Evde cilt bakımı yaparken tonik olarak papatya çayı, gül suyu, elma sirkesi gibi doğal temizleyiciler kullanabilirsiniz.

3-CİLDİ BESLEYEN SERUMLAR KULLANIN

Cildinizi beslemek ve cildin alt katmanlarına kadar ulaşmak istiyorsanız cildinizin ihtiyacına göre bir serum kullanabilirsiniz.

Cildinizi destekleyen serumlar sayesinde cildinizi sıkılaştırabilir ve aydınlık bir görünüm elde edebilirsiniz. Özellikle C vitamini içerikli serumlar cildiniz için harika olabilir. Yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak ve cildinizin her zaman genç kalması için evde yapacağınız cilt bakım rutininize mutlaka serumları dahil edin.

5-HER MEVSİM GÜNEŞ KREMİ

4-NEMLENDİRİCİ KULLANIN

Nemsiz bir ciltte kuruluk, erken yaşlanma ya da pul pul dökülme gibi birçok cilt problemi oluşur. Cilt bakımın en önemli adımlarından biri cildi nemlendirmek olabilir.

Sağlıklı, nemli bir cilde sahip olmak önce bol su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Ayrıca cilt tipine uygun nemlendirici kremlerle cildinizi derinlemesine nemlendirebilirsiniz. Her gün cildinizi temizledikten sonra nemlendirici uygulamayı asla ihmal etmeyin.

5-HER MEVSİM GÜNEŞ KREMİ

Cildinizi sadece yaz mevsiminde değil, kış mevsiminde de güneşten gelen UV ışınlarından korumanız gerekir.

Güneş ışığının zararlı etkilerinden korunmak için, evden çıkmadan önce mutlaka güneş koruyucu ürünler kullanmalısınız. Dışarı çıkmadan 30 dakika önce cilt tipinize uygun bir güneş kremini sürün. Gün içerisinde güneş kreminizi tazelemeyi yani yeniden sürmeyi unutmayın.

 

Evde cilt bakımı için 5 pratik yöntem! Kusursuz Görünüm, Parlak Bir Cilt İçin... ile ilgili etiketler cilt bakımı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.