Yumurtayı Kahvaltı Sofrasından Kaldırın! Ölüm Riskini Artırıyor

Şaşırtan araştırmalara bir yenisi daha eklendi. Kahvaltı sofralarında yeri her daim hazır bulunan yumurta özellikle çocuklar ve sporcuların sıklıkla tükettiği bir besin olarak biliniyor. Ancak uzmanlar yumurtanın faydalarından daha çok zararını gözler önüne serdi.

Yumurta kahvaltı sofralarındaki yerini kaybedebilir. Kemik sağlığı ve bağışıklık sistemi için vazgeçilmez olan yumurta annelerin çocuklarına özellikle tavsiyesi oldu. Ancak haşlanmış, kızartılmış ve çırpılmış yumurta sağlık için tehdit oluşturuyor. Yarım yumurtanın bile ölüm riskini artırdığı araştırmada yumurtanın sarısı adeta ölüme davetiye çıkarıyor.

Yumurtada bulunan yüksek yağın kolestrolü tetiklediğini söyleyen Çinli araştırmacılar, yumurtanın beyazını kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu. Yapılan araştırmada ölüm nedenleri arasında yumurta ve kolestrol alımı, kardiyovasküler hastalık ve kanser oranlarında artışa neden oldu.

YUMURTA SARISI KOLESTROL NEDENİ!

Sağlık ve yumurta arasındaki ilişkiyi inceleyen uzmanlar, yumurta tüketiminin kolestrol yükselmesine neden olduğunu belirtti. Yumurta sarısı özellikle kolestrol yükselmesine neden oldu.

Yumurtayı Kahvaltı Sofrasından Kaldırın! Ölüm Riskini Artırıyor

YUMURTANIN BEYAZINDA KOLESTROL YOK!

Orta büyüklükte bir tavuk yumurtasının beyazında kolesterol yoktur ve sarısında yaklaşık 186 mg bulunur.

YUMURTA NASIL PİŞİRİLMELİ?

Vitamin ve minerallarin yanısıra protein kaynağı olan yumurtanın nasıl pişirilmesi konusunda uzmanların tavsiyesi de var. Yumurta sayısının bir sınırı yok ancak tuz ve yağ eklemeden pişirmeyi tavsiye ediyorlar.

Yumurtayı Kahvaltı Sofrasından Kaldırın! Ölüm Riskini Artırıyor ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.