Hamilelikteki Cilt Lekeleri İçin Bu Tarifi Deneyin! Pişman Olmayacaksınız

Hamilelik, en heyecan verici süreçlerden biri olsa da bu süreçte yaşanan cilt değişiklikleri de önemli endişeleri beraberinde getiriyor. Üstelik bu süreçte kullanılan ürünler de hem anne adaylarına hem de bebeklere olan etkisi nedeniyle oldukça seçilmesi gereken önemli konulardan biri. Hamilelik süresince hormonal değişimlerle birlikte ciltte ortaya çıkan değişimleri kontrol etmek ise büyük önem taşıyor.

Kozmetik sektöründe ürün seçimi esnasında hamilelikte dikkat edilmesi gereken ve asla alınmaması gereken birçok ürün bulunuyor. Örneğin; retinoid, hidrokinon ve arbutin gibi içeriklere sahip ürünler tercih edilmemeli. Bununla birlikte seçeneklerinizi değerlendirirken bir uzmanın görüşünü almanız da büyü önem taşıyor.

Peptit, C vitamini, hyaluronik asit, azelaik asit, benzoil peroksit, koijk asit, meyan kökü, bronzlaşma losyonları genellikle güvenli kabul edilse de bu ürünlerin seçiminde de doktorunuza mutlaka danışmalısınız. Salisilik asit, traneksamik asit ve kükürt ise kullanımı esnasında dikkatli olunması gereken ürünler arasında bulunuyor. Anı zamanda botoks, dolgu, lazer işlemleri ve skleroterapi gibi güzellik işlemlerinde de hamilelik süresince kaçınmak daha iyi bir kara olacaktır.

Hamilelikteki Cilt Lekeleri İçin Bu Tarifi Deneyin! Pişman Olmayacaksınız

HAMİLELİK SIRASINDA SİVİLCE

Sivilce hayatın her döneminde sıklıkla karşılaşılan fakat çözümü zor gibi düşünülen sorunlardan biri. Fakat doğru adımları atarak bu sorundan kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda hamilelik süresince karşılaşılan sivilce sorunu ise dikkatli olunması gereken bir ürünler seçeneği sunar. AHA, azelaik asit içeren ürünler güvenli kabul edilse de cilt uzmanınıza danışarak kullanabilirsiniz.

HAMİLELİKTE CİLT LEKELERİ ÇÖZÜMÜ

Hormonal değişimler, cilt lekelerinin ortaya çıkışını tetikleyen en önemli faktörlerden biri. Fakat bu hormonların yanı sıra dış faktörler de bu konuda önemli tetikleyiciler arasında bulunuyor. Bunun için öncelikle önleme çalışması yapmak gerekiyor. İlk aşamada güneşten korunmak, cilt lekesi riskini büyük oranda azaltıyor. Aynı zamanda azelaik asit ve AHA içeren ürünler de bu lekeleri önlemek için cilt uzmanının tavsiyesine bağlı olarak listelerinizde yerini alabilir.

Hamilelikteki Cilt Lekeleri İçin Bu Tarifi Deneyin! Pişman Olmayacaksınız - Resim : 2

Öncelikle güneş gözlükleri, şapkalar ve güneş kremleri çantalarınızın vazgeçilmezi olmalı. Böylece herhangi bir güneş ışınına maruz kalma riskini en aza indirebilirsiniz. Çinko, titanyum dioksit içeren ürünler ise göreve güvenli kabul edilir. Fakat bunun için de öncelikle mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Hamilelikteki Cilt Lekeleri İçin Bu Tarifi Deneyin! Pişman Olmayacaksınız ile ilgili etiketler cilt bakımı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.