Dr. Barış Çakır uyardı: "Dolgu, burun ameliyatından daha tehlikeli. Kör olma riski var"

Türkiye'de son dönemde çok popüler hale gelen burun dolgularıyla ilgili Estetik, Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Barış Çakır'dan önemli bir uyarı geldi. Dolgunun, ameliyattan daha tehlikeli olduğunu belirten Çakır, kör olma riskinden bahsetti.

NTV'de yayınlanan ve Ceyda Düveci'nin sunduğu Bambaşka Sohbetler adlı programa konuk olan Estetik, Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Barış Çakır, burun dolgusuyla ilgili çok önemli bilgiler paylaştı.

Dr. Çakır, dolgunun normal ameliyattan daha tehlikeli olduğunu ve dolgunun damara kaçıp gözü kör edebileceğini anlattı.

İşte o sözler:

"Türklerin burunları genelde büyük ve büyük burnu küçültmeye çalışıyoruz. Dolgu sadece ekleyerek gidiyor. İnsanlar korkudan dolgu yaptırıyor. Ama yapana karşı değilim de, her şeyi bilin diye söylüyorum. Dolgu ameliyatları tehlikeli.

Yani burun ameliyatında kör olmanız için hemşirenin çekice vurup elinizdeki aletin beyne falan girmesi lazım. Ama dolgu damara kaçarsa göze gelebiliyor. Bu çok bilinen bir şey değil ama dolgu burun ameliyatından daha tehlikeli. Bu tehlikeyi bilmek lazım. Bir de tedbir alarak ben de yapıyorum ama bir tüpü yapmak çok tehlikeli.

Körlük bildirilmiş dolgular sonrası büyün yüz sadece burun değil, birnci sıra burası ikinci burun sırtı, üç nazonabial."

Dr. Barış Çakır uyardı: "Dolgu, burun ameliyatından daha tehlikeli. Kör olma riski var" ile ilgili etiketler Ameliyat doktor estetik

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.