Büyüyen karnı için doktora gitti, karnından 7,5 kilo kitle çıktı!

Karnının 6 yıldır büyümesi sonucu hareket etmekte güçlük çeken kadının vücudundan ameliyatla 7,5 kilo ağırlığında kitle çıkarıldı.

6 yıl önce karnında tespit edilen 9 santim büyüklüğündeki kisti önce ameliyatına engel olan tansiyonu, sonrasında geçirdiği kalp krizi ve korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ihmal eden evli ve 2 çocuk annesi kadın büyüyen karnının artık dayanılamaz hale gelmesi üzerine Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başarılı ameliyatlar yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Osman Fadıl Kara’ya başvurdu. Tetkik ve tahlillerinde karnını saran kitle belirlendi. Prof. Dr. Kara ve ekibinin gerçekleştirdi 2 saat süren ameliyatla kitle alındı. Tartıldığında 7,5 kilo ağırlığında olduğu görülen kitle herkesi şaşkına çevirdi.

"İkizlere hamile gibiydim"

İçinden çıkan kitlenin bu kadar büyüklükte olduğunu tahmin etmediğini anlatan Yiğit, “Karnım kocaman olmuştu. Çok büyüktü. İkizlere hamile gibiydim. Son dönemde hareketlerimi kısıtlamıştı. Oturmamda, kalkmamda güçlük çekiyordum. Sonrasında ameliyatla sağlıma kavuştum” dedi.

"Hanımların bu tip olaylara maruz kalmaması için kadın doğum hekimlerine kontrol yaptırmalarını öneriyorum” 

Karnı saran kitlenin yumurtalık kaynaklı olduğunu belirlemeleri üzerine yaptıkları ameliyatla hastasını sağlığına kavuşturan Prof. Dr. Osman Fadıl Kara, “Şu an yüzü gülüyor. Artık huzurlu bir yaşam sürecek. Günlük yaşamına hareket kısıtlığı olmadan devam edecek” diye konuştu. Yumurtalık ya da rahimde oluşan kitlelerin geç fark edilmelerinin hayati riskler oluşturduğuna değinen Kara, “Yumurtalık kanserleri, kistleri veya tümörleri çok erken tanı almayabilir. Çünkü karın boşluğunda hissedilemez. Ancak ultrasonla, emar yada muayeneyle teşhis edilebilir. O nedenle bütün hanımların bu tip olaylara maruz kalmaması için periyodik olarak kadın doğum hekimlerine kontrol yaptırmalarını öneriyorum” şeklinde konuştu.

Büyüyen karnı için doktora gitti, karnından 7,5 kilo kitle çıktı! ile ilgili etiketler Kitle

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.