Ergün Hiçyılmaz kimdir? Neden öldü?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Gazeteci ve yazar Ergun Hiçyılmaz'ın 80 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu. Vefat haberinin ardından, Hiçyılmaz'ın neden öldüğü büyük bir üzüntüyle araştırılmaya başlandı. Peki, Ergün Hiçyılmaz kimdir? Neden öldü? Ayrıntılar haberimizde...

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, gazeteci yazar Ergun Hiçyılmaz'ın vefat ettiğini duyurdu.

Hiçyılmaz'ın vefatıyla ilgili yapılan sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verildi: 

"Ergun Hiçyılmaz’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz. İSTANBUL-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, 2013 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Ergun Hiçyılmaz 12 Şubat 2024 Pazartesi günü vefat etti."

Hiçyılmaz'ın cenazesi 13 Subat 2024 Salı günü öğle namazının ardından Üsküdar Bülbüldere Fevziye Hatun Camisi'nden alınarak Üsküdar Bülbülderesi Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ERGUN HİÇYILMAZ KİMDİR?

1942 yılında Eskişehir'de doğan Ergun Hiçyılmaz, gazetecilik kariyerine 1960 yılında Eskişehir İç Anadolu Gazetesi'nde adım attı. Akşam, Yeni Sabah, Yeni İstanbul, Fotospor, Tercüman, Güneş, Nokta, Yankı, Sabah gibi önemli gazetelerde çalıştı. Ayrıca, Yaprak Dergisi'ni kurdu ve yönetti. Şiir ve öykülerini Varlık, Hisar gibi dergilerde yayınladı.

Hiçyılmaz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve TSYD gibi saygın kuruluşlardan 27 kez başarı ödülü aldı. Spor yazarlığı dalında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Yılın Gazetecisi Ödülü'ne layık görüldü. 1993 yılında Altın Kitaplar Ödülü'nü kazandı. Spor dalında Türk Spor Tarihi, Sporun Yapısal Analizi, Beşiktaş, Fenerbahçe, Atatürk'ün Gençlik ve Spor Politikası gibi önemli kitaplar yazdı.

Ayrıca, Osmanlı dönemine ait incelemelerini Teşkilat-ı Mahsusa, Başverenler/Başkaldıranlar, Esir Kampları, Gizli Servisler, Beni Toprağıma Gömün, Meyhaneler, Çerkez Ethem, Çerkez Ethem ve Bolşevik Taburu, Silahım ve Namusum Üzerine Yemin Ederim, İpsiz Recep, Büyük Sığınak, Son İstanbullu, Karakol Teşkilatı gibi eserlerde paylaştı. Türkiye'de ilk sesli kitabın yazarı olarak da tanındı.

Çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği de yapan Hiçyılmaz, iki çocuk babasıydı.

Ergün Hiçyılmaz kimdir? Neden öldü? ile ilgili etiketler ölüm vefat
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.