Martı TAG'ın kurucusu Oğuz Alper Öktem kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu?

Elektrikli scooter kiralama olarak başlayan Martı, son zamanların en revaçta ulaşım hizmetlerinden biri haline geldi ve bu uygulamanın arkasındaki parlak isim Oğuz Alper Öktem, X'teki paylaşımları ve davalarıyla sıklıkla dikkatleri üzerine çekiyor. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun tehditleriyle gündeme gelen Öktem, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Peki, Oğuz Alper Öktem kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte, Oğuz Alper Öktem'in hayatı...

Elektrikli scooter kiralama konseptiyle yola çıkan Martı, son zamanların en gözde ulaşım hizmetlerinden biri olma başarısını yakaladı. Bu başarının arkasındaki ve taksi problemini çözme amaçlı konuşmaları ve mitingleriyle gündeme gelen, Öktem, X'teki etkileyici paylaşımları ve yaşadığı davalara rağmen adından sıkça söz ettiriyor. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun yaptığı tehditlerle karşı karşıya kalan Öktem, sosyal medyada da geniş bir izleyici kitlesi tarafından takip ediliyor. Peki, Oğuz Alper Öktem kimdir? Kaç yaşında, nereli ve ne mezunu? İşte, Oğuz Alper Öktem'in hayatıyla ilgili detaylar...

Martı TAG'ın kurucusu Oğuz Alper Öktem kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu?

OĞUZ ALPER ÖKTEM KİMDİR?

Oğuz Alper Öktem, 10 Ocak 1991 tarihinde Kocaeli'nin Hereke ilçesinde dünyaya geldi. Ailesinin ticari geçmişi onu küçük yaşlardan itibaren iş dünyasına yönlendirdi ve ortaöğrenimini tamamlamak için İstanbul'a gitti. Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi'nde tam burslu olarak okudu.

Lise yıllarında gösterdiği başarılarla dikkat çeken Öktem, özellikle ekonomiye olan ilgisiyle öne çıktı ve bu alanda eğitim almak için Amerika'daki Chicago Üniversitesi'ne gitti. Üstün başarılarıyla Ekonomi Bölümü'nden ödülle mezun oldu ve üniversite eğitimini hızlı bir şekilde tamamladı.

Daha sonra İngiltere'deki Londra Ekonomi Okulu'nda Siyasal Ekonomi alanında yüksek lisans yaparak Siyasi Oyunlar Teorisi üzerine çalıştı. Bu süreçte, LSE Türk Topluluğu'nda başkanlık gibi aktif roller üstlendi.

Eğitim hayatının ardından Deutsche Bank'ta nükleer enerji şirketleri üzerine yüksek lisans yapmak üzere İngiltere'ye gitti. 2014 yılında Türkiye'ye dönerek BluTV'de çalışmaya başladı ve 2017'den itibaren Kolektif House'da yatırımcı olarak görev aldı.

2018'de Martı İleri Teknoloji Şirketi'ni kurdu ve kardeşi Sena Öktem'in de desteğiyle şirketi büyüttü. İlk olarak İstanbul'da başlayan Martı projesi, daha sonra pek çok şehirde hayata geçirildi ve Öktem, şirketin CEO'su olarak liderlik yapıyor.

Başarılarıyla dikkat çeken Öktem, 2019'da Webrazzi Ödül Töreni'nde "Yılın Girişimcisi" seçildi ve 2020'de MediaCat dergisi tarafından "Şehir İçi Ulaşımına Yeni Bir Soluk Getiren Girişimciler" listesine dahil edildi.

Martı TAG'ın kurucusu Oğuz Alper Öktem kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? ile ilgili etiketler Oğuz Alper Öktem Martı TAG
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.