'Ellerinde Kürtlerin kanı olan adamları başımıza çıkarıyorsun'

Bülent Arınç'ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tahliyesini istemesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da tepki gelmişti. Arınç'a sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan dün de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. O görüşmenin detaylarını MYK toplantısına anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MYK toplantısında kurmaylarına Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını anlattı.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre: Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Arınç’la konuştuk. Sözlerimin onu üzdüğünü söyledi. Ben de kendisine ‘sen bizi daha çok üzdün’ dedim. Yasin Börü ve ellerinde Kürtlerin kanı olan adamları başımıza çıkarıyorsunuz. İnşallah, bundan sonra böyle açıklamalar yapmaz. Ben açıklamasını doğru bulmadığımı kendisine de ilettim” dedi. Bunun üzerine kurmaylar, AK Parti tabanından Bülent Arınç’ın sözlerinin tepki gördüğünü, ancak istifasının olumlu karşılandığını iletti.

"REFORMLARDA KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda, Adalet Bakanlığı ve partisinde yürütülen reform çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmeler yaptı. Erdoğan, “Bizim her zaman reformlarımız oldu. Bu reformlarımızda her zaman kararlı olduk, kararlılığımız devam edecek” diye konuştu.

'Ellerinde Kürtlerin kanı olan adamları başımıza çıkarıyorsun' ile ilgili etiketler Bülent Arınç istifa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MYK
GÜNÜN VİDEOSU

İran’da yas günü! Reisi için cenaze töreni düzenleniyor.... İşte ilk görüntüler!

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için Tebriz'de cenaze töreni başladı.