Endonezya asgari ücret ne kadar 2023?

Endonezya dünyanın en büyük ada ülkesidir ve aynı zamanda dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesidir. Yeni yıla girmemize sayılı günler kala 2023 yılında asgari ücret miktarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Endonezya asgari ücret ne kadar 2023? Detaylar haberimizde...

Endonezya, Dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve aynı zamanda en kalabalık Müslüman ülkesidir. 2023 yılına girmemize az bir zaman kaldı, Türkiye dışındaki ülkelerin yeni yılda asgari ücret zamlarının ne kadar olacağı büyük bir heyecanla araştırılıyor. 2023'de asgari ücret miktarı merak edilen ülkelerin başında da Endonezya geliyor. Peki, Endonezya asgari ücret ne kadar 2023? Ayrıntılar haberimizde...

Endonezya asgari ücret ne kadar 2023?

Endonezya asgari ücret ne kadar 2023?

Endonezya para birimi olan Rupi’nin ABD doları karşılığı 15130 gibi bir rakama eş değerdir.  Endonezya asgari ücret seviyesi 250 Euro civarındadır. Bu ücrete bakıldığında turizm sektöründe çalışan bir garsonun daha fazla para kazandığı görülmektedir. Asgari ücretin bu kadar düşük olmasına paralel olarak işverenlerin çoğu işçilerine ortalama 350 euro maaş vermektedir.

Ülkedeki diğer meslek gruplarının maaşları incelendiğinde örneğin bir muhasebeci 500 euro, bir mimar 700 euro, bir dişçi 1300 euro ve bir inşaat ustası 400 euro maaş almaktadır. Özetleyecek olursak Endonezya ekonomisi kalkınmakta olan bir ülke olsa da yaşam şartları beklenen seviyede değildir. Asgari ücret, bazı meslek gruplarının maaşı ve diğer veriler göz önüne alındığında yaşamın bu ülkede ortalamanın biraz altında olduğu görülmektedir.

Endonezya asgari ücret ne kadar 2023? ile ilgili etiketler Endonezya
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.