Yapay zekada maliyet düşmezse geri zeka olacak

Bu yüzyılın en önemli icatlarından olan yapay zeka pahalı bir oyuncak haline geliyor. Sunucularının yüksek oranda suya ihtiyaç duyması, yazılımın hazırlanması için pahalı personel ve zaman gerekmesi, harcamaları artırıyor. Bunun son örneği Tesla’nın ardından bilançosunu açıklayan Meta Platforms yani eski ismiyle Facebook’ta görüldü. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Facebook'un sahibi olmasıyla tanınan Meta Platforms Inc yaptığı açıklamada, yapay zeka geliştirme ve gerekli altyapıya yapılan önemli yatırımlar nedeniyle 2024 yılı için daha yüksek harcamalar öngördüğünü duyurdu.

Yapay zekada maliyet düşmezse geri zeka olacak

Teknoloji devi, daha önce 30 milyar ila 37 milyar dolar arasında öngörülen sermaye harcamalarının şimdi 35 milyar ila 40 milyar dolar arasında olacağını tahmin ediyor. Ayrıca Meta, daha önce 94 milyar dolar ile 99 milyar dolar arasında öngördüğü toplam gider tahminini de 96 milyar dolar ile 99 milyar dolar arasında değiştirdi.

Bu açıklamanın ardından Meta'nın hisseleri piyasa sonrası %10'luk bir düşüş yaşadı. Şirket, reklam ürünlerini geliştirmek ve sosyal medya platformlarında kullanıcı etkileşimini artırmak için sohbet asistanı gibi yeni özellikler sunmak için fonları yapay zekaya yönlendiriyor.

Meta, daha yüksek harcamalar ve beklenenden daha hafif gelir tahminleriyle yatırımcıları hayal kırıklığına uğratırken, yapay zekanın artan maliyetinin, faydasını geride bıraktığına dair korkuları artırdı.

Meta hisseleri geceyi %15 düşüşle tamamlarken, borsa değerinden de yaklaşık 200 milyar dolar kaybetti).

Yapay zekada maliyet düşmezse geri zeka olacak ile ilgili etiketler ekonomi yapay zeka Facebook Meta Tesla
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.