Emre Aşık'ı öldürmek için tetikçi tutan eski eş Yağmur Sarnıç bulunduğu yerde hapse girecek

Yağmur Sarnıç'ın 8 yıl evli kaldığı ve geçtiğimiz yıl boşandığı eski eşi ve eski futbolcu Emre Aşık'ı öldürmesi için tetikçi olarak tuttuğu Erdi Sungur ile birlikte jandarmaya direnme ve hakaret suçundan aldığı hapis cezası onandı. Sungur, kesinleşen cezanın infazı için cezaevine konuldu. Adresinde bulunamayan Yağmur Sarnıç hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. Sarnıç yakalanması durumunda 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasını çekmesi için cezaevine konulacak.

Yağmur Sarnıç'ın, cezaevi firarisi olan sevgilisi Erdi Sungur ile birlikte eski eşi ve üç çocuğunun babası Emre Aşık'ı öldürmek için cinayet planı yaptığı iddia edilmiş, Sungur'un vazgeçmesi üzerine Sarnıç'ın ikinci bir tetikçi tuttuğu öne sürülmüştü. Cinayet planına ilişkin Düzce Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verilmişti. Aşık'ın itirazı üzerine bu dava istinaf mahkemesine taşındı.

Emre Aşık'ı öldürmek için tetikçi tutan eski eş Yağmur Sarnıç bulunduğu yerde hapse girecek


Sabah Gazetesi'nden Fatih Ulaş'ın haberine göre; Çift arasındaki karşılıklı suçlamalarla birlikte onlarca dava ve soruşturma açıldı. Bu davalardan biri de Yağmur Sarnıç'ın, Erdi Sungur ile birlikte Düzce'de "jandarmaya direnme ve hakaret" suçundan yargılandığı davaydı.

 
NE OLMUŞTU?

Sarnıç ve Sungur'un jandarma görevlileriyle davalık olma süreci ise şöyle gerçekleşti: Olaylar, suikast planı için suçlanan Yağmur Sarnıç ile Erdi Sungur'un Düzce'de ormanlık alanda Emre Aşık için mezar yeri bakmaya ve keşif yapmaya gittiği iddiasıyla başladı.

İhbar üzerine 25 Mart 2020'de Sungur ve Sarnıç'ın içinde olduğu araç, Düzce'nin Gülormanı Köyü'nde jandarma görevlilerinin önleyici kolluk faaliyeti gerçekleştirdikleri sırada durduruldu.

Jandarma kontrol noktasına yaklaşan aracın sürücüsü Erdi Sungur 'dur' ihtarına uymayarak, jandarma görevlisi Gökhan K.'nin üzerine aracı sürdü. Gökhan K. kendisini yana atarak aracın altında kalmaktan kurtuldu.

Erdi Sungur, araçla jandarma görevlisinin eline çarpıp kaçtı. Daha sonra Erdi Sungur ve Yağmura Aşık, Cumayeri ilçesi Orta Merkez Mahallesinde saklandıkları adreste yakalandı. İkili burada da jandarma görevlilerine direndi.

Yağmur Aşık "Hepinizin Allah belasını versin! Çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıkar, pislikler. FETÖ'cü müsünüz, nesiniz" şeklinde hakaret içeren sözler söyledi.

Ardından elinde takılı bulunan kelepçeyle jandarma görevlisi Alperen A.'ya vurdu. Jandarma görevlisi başından yaralandı.

2 AYRI SUÇTAN HAPİS CEZASI ALDI 

Düzce Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Yağmur Sarnıç ve Erdi Sungur'a 24 Şubat 2021'de "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Mahkeme Yağmur Sarnıç'ı ayrıca "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan da 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı.

CEZA ERTELENMEDİ


Mahkeme cezaya ilişkin herhangi bir erteleme veya hükmün açıklanmasını geri bırakma yoluna gitmedi. Cezanın adli para cezası gibi başka bir cezaya çevrilmesine de yer olmadığı kararlaştırıldı. Mahkemenin kararında, sanıkların başka suçlardan da sabıkalı oldukları için ceza verilirken alt sınırdan uzaklaşıldığı vurgulandı. Sanıkların yeniden suç işlemeyecekleri konusunda kanaat oluşmadığından cezada erteleme yoluna gidilmediği vurgulandı.

 Emre Aşık'ı öldürmek için tetikçi tutan eski eş Yağmur Sarnıç bulunduğu yerde hapse girecek - Resim : 2

AVUKATA TEHDİT VE HAKARETTEN DE CEZA ALDI

Öte yandan önceki gün Erdi Sungur, Emre Aşık'ın avukatı Funda Sadıkahmet'e tehdit ve hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada da ceza aldı. Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi, avukat Sadıkahmet'e yönelik tehdit ve hakaret suçunu sabit görüp Sungur'a 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Yine sanığın olumsuz geçmişi, kişiliği ve birçok suçtan sabıkalı olması göz önüne alınarak, cezada herhangi bir indirim veya ertelemeye gidilmedi. Bu karara karşı sanığın istinaf mahkemesinde itiraz hakkı bulunuyor.

 

Emre Aşık'ı öldürmek için tetikçi tutan eski eş Yağmur Sarnıç bulunduğu yerde hapse girecek ile ilgili etiketler Emre Aşık Ceza Yağmur Sarnıç makheme hapis cezası Erdi Sungur
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.