Dünyanın en büyük nükleer patlaması yayında!

Rusya, dünyanın gördüğü ve Çar Bombası olarak gösterilen en büyük nükleer patlamanın görüntülerini yayınladı.

Nükleer patlamaya ait olan 40 dakikalık görüntü bu ay içerisinde ülkenin nükleer departmanı ROSATOM tarafından yayınlandı. ‘Çar Bombası’ adı verilen nükleer bomba 30 Ekim 1961 tarihinde Arktik Okyanusu yakınlarındaki Severny Adası’nda patlatılmıştı.

50 milyon ton ağırlığındaki hidrojen bombasının, Hiroşima’ya atılan bombadan 3.333 kez daha güçlü ve 1954’te ABD’de patlayan 15 milyon tonluk hidrojen bombasından daha yıkıcı olduğu belirtildi. Rusya’nın nükleer endüstrideki 75. Yıldönümü olan 20 Ağustos tarihinde yayınlanan görüntüler, büyük bir şok etkisi yarattı.

Nükleer silahın 27 ton ağırlığında 27 yon ağırlığında ve yaklaşık 8 metre uzunluğunda olduğu kaydedildi. Bombayı patlatmak için bazı yakıt tanklarının Tu-95V adlı Sovyet bombardıman uçaklarınca taşındığı belirtildi. Bombanın yerden 4 bin metre yükseklikte patlatıldığı yayılan şok dalgalarının ise 120 km uzaktan hissedildiği ifade edildi.

Çar Bombası’nın potansiyel olarak devasa bir patlama sağlamak için 100 megaton olarak tasarlandığı; ancak bölgedeki nüfusu patlamadan korumak için küçültülmüş olabileceği öğrenildi.

 

Dünyanın en büyük nükleer patlaması yayında! ile ilgili etiketler Rusya Çar Bombası nükleer patlama

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.