Dünyaca ünlü oyuncu hayatını kaybetti! The Godfather'da Sonny Corleone rolüne hayat vermişti...

"The Godfather" (Baba) filimindeki Sonny Corleone rolüyle tanınan ünlü oyuncu James Caan, 82 yaşında hayatını kaybetti. Caan'ın ölüm nedenine ilişkin henüz bilgi verilmedi.

The Godfather, Elf ve Misery filmleriyle tanınan aktör James Caan hayatını kaybetti.

Amerikalı aktör, 1970'ler boyunca Hollywood'un aranan isimleri arasında başı çekiyordu.

DÖRT ALTIN KÜRE ÖDÜLÜ ALDI

Caan, 2000'li yıllara kadar aktörlük yapmaya devam ederken kariyerinde Oscar, Emmy ve dört Altın Küre Ödülü'ne değer görüldü.

Dünyaca ünlü oyuncu hayatını kaybetti! The Godfather'da Sonny Corleone rolüne hayat vermişti...

JAMES CAAN KİMDİR?

James Edmund Caan, 26 Mart 1940 tarihinde New York'da dünyaya geldi. New York'ta Neighborhood Playhouse Tiyatro Okulu'ndan mezun olduktan sonra oyunculuk kariyerine Dokunulmazlar gibi televizyon dizileri ile başladı. Aldığı ilk önemli rol, Lady in Cage (1964) oldu. 1967'de Caan, El Dorado 'da John Wayne ile birlikte oynadı. İlk olumlu eleştirilerini 1969 yılında The Rain People ile aldı. Bundan birkaç yıl sonra Baba (The Godfather) filmindeki Sonny Corleone rolü için seçildi ve Caan, bu filmden sonra ünü yayıldı ve yanı sıra bu film, ona En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü adaylığını getirdi.

Caan, ilk ve tek yönetmenlik denemesini 1980 yılında Hide In Plain Sight filmi ile gerçekleştirdi. 1981 yılında Thief filminde başrol oynadı. 1982'den 1987'ye kadar hiçbir filmde rol almadı. 1987'de Vietnam Savaşı'nın konu edildiği, Francis Ford Coppola tarafından yönetilen Gardens of Stone filminde rol aldı.

1988 ile 1990 yılları arasında Caan, Alien Nation, Dick Tracy, Misery gibi popüler filmlerde rol aldı. 1992'de Honeymoon in Vegas filminde Nicolas Cage ve Sarah Jessica Parker ile başrolleri paylaştı. Oynadığı diğer filmlerden bazıları Eraser (1996), Mickey Blue Eyes (1999), The Yards (2000), City of Ghosts (2002), Dogville (2003) ve Elf (2003).

Caan, 6 Temmuz 2022'de 82 yaşında hayatını kaybetti.

Dünyaca ünlü oyuncu hayatını kaybetti! The Godfather'da Sonny Corleone rolüne hayat vermişti... ile ilgili etiketler Cames Caan the godfather
GÜNÜN VİDEOSU

Amasya Et Entegre Merkezi'nde skandal görüntüler! Hayvana baltayla vurup eklem yerlerini kestiler

Amasya Kral Et Entegre Merkezi'nde çekildiği belirtilen hayvana işkence görüntüleri sosyal medyada infial yarattı. Görüntülerde hayvana eziyet ettiği belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.