Diriliş Ertuğrul'a dahil olan Hasan Küçükçetin kimdir?

Ekranların reyting rekorları kıran dizisi hikayesi ile olduğu gibi oyuncu kadrosu ile de hayranlıkla takip ediliyor. Diziye yeni bir oyuncu daha dahil oldu. Pek çok yapımda rol alan bir dönemin efsane dizisi Yaprak Dökümü'nde Şevket karakterini canlandıran Hasan Küçükçetin artık Diriliş Ertuğrul kadrosunda yer alacak. Haberin duyulması ile birlikte herkes Küçükçetin'in kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki Hasan Küçükçetin kimdir? Kaç yaşında hangi yapımlarda rol aldı ? Detaylar haberimizde...

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul başladığı günden itibaren vatandaşlar tarafından büyük bir yanlılıklara izleniyor. Başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Cengiz Coşkun ve Hülya Darcan gibi isimlerin bulunduğu dizinin kadrosu ilgi ile takip ediliyor. Güçlü kadroya yeni bir isim dahil oldu.Menekşe ve Halil dizisinde rol olan oyuncu yeni transfer olduğu dizi ile birlikte kim olduğu vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki Hasan Küçükçetin kimdir? Kaç yaşında? Hangi dizilerde oynadı? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

HASAN

HASAN KÜÇÜKÇETİN

Hasan Küçükçetin Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi devlet konservatuvarı tiyatro bölümünde okumaktadır. Popülaritesi 2013 ve 2015 yılları arasında Kaçak dizisinde oynadığı Dadaylı karakteriyle artmıştır. TRT Belgesel'de yayınlanan Gizemli Gerçekler programını sunmaktadır. Ayrıca Muhteşem Yüzyılda rol almıştır. Dilden dile etkinliğinde jüri olmuştur. 2007 yılında yönetmenliğini Uluç Bayraktar'ın yaptığı "Menekşe ile Halil" dizisinde Sedef Avcı, Kıvanç Tatlıtuğ, Fırat Tanış, Yıldız Kültür, Murat Daltaban ile beraber oynadı.

2008 - 2010 yılları arasında Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı eserinden uyarlanan ve Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yıldırımlar, Tolga Karel,Bedia Ener, Deniz Çakır, Gökçe Bahadır, Fahriye Evcen, Güler Ökten, Ahmet Saraçoğlu, Perihan Savaş, Mustafa Avkıran, Kıvanç Kasabalı, Nihat Altınkaya, Ege Aydan, Caner Cindoruk, Necip Memili gibi oyuncuların rol aldığı "Yaprak Dökümü"nde Şevket karakterini canlandırdı.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 107.BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Ertuğrul, saraya Halime ile birlikte gelmiş, Ares’i getirdiğini kimseye belli etmemişti. Ares’in Emir Saadeddin’le yaptığı işbirliğini sultanın huzurunda itiraf ettirmek isteyen Ertuğrul, huzura çıktığında Ares’i getirtmiş, başta Emir Saadeddin olmak üzere herkes neye uğradığını şaşırmıştı. Emir Saadeddin’le yaptığı işbirliğini sultanın huzurunda bir bir anlatan Ares, Ertuğrul’un bütün iddialarını doğrulamıştı.

Sultan, Ares’in itiraflarından sonra ne yapacak? Emir Saadeddin’e ne ceza verecek? Sultan, Emir Saadeddin’i idam edecek mi? Yoksa Emir Saadeddin kurtulmanın bir yolunu bulabilecek mi?

Ertuğrul’un bundan sonraki hamleleri ne olacak? Sultanın hatunu Mahperi ve Atabeği Altunaba, yaşananlar karşısında Ertuğrul’a ne yapacak? Ertuğrul, saray oyunlarını bertaraf edebilecek mi? Mahperi ve Altunaba’nın taht oyunlarına karşı nasıl mücadele edecek?

3.SEZONU

Kayılar artık ikiye bölünmüştür. Ertuğrul Bey'in önderliğindeki oba bir süredir sıkıntıdadır. Ertuğrul Bey, ticaretten pek anlamadığından dolayı bu sıkıntı biraz uzun sürmüştür. Bu durum da oba halkının ara ara hoşnutsuzluğuna sebep olmuştur. Ama bütün bunların yanında Ertuğrul Bey'in yeni düşmanları ile eski rakibi Emir Saadeddin Köpek bir olmuş ve dinlenmemektedirler. Yakın bölgede bulunan müslüman Çavdar Obası beyi Candar Bey'in oğlu Ural, Ertuğrul'un alplerine gece saldırısı düzenleyince Candar Bey, olayı örtbas edip Kayılar ile ilişkilerini düzeltmek istemiştir.Hanlıpazar sahibi Simon’dan ortak kilimhane için yeni bir tezgâh istenmiştir. Bunu duyan Ural çok sinirlenip kadınların kervanını adamlarına bastırmıştır. Gündüz ölümün eşiğine gelmiş, Halime Sultan ve Aslıhan Hatun kaçırılmıştır. Ural ve Aliyar Ertuğrul’a yardım edince dostluk kurulmuştur. Simon ve Maria zehiri mektubun içine döküp Turgut Alp aracılığıyla Ertuğrulu zehirlerler. Ertuğrul iyileşir, fakat bunu ahaliden gizler ve aniden Hanlıpazar’ı basar ve fetheder. Simon ve Tüccar Hasan kaçar. Ural Simon’u öldürerek Simon ile kirli ilişkisini örtbas eder ve kendini kahraman sayarak han ve pazara ortaklık talep eder. Bamsı suikasta kurban giden Karahisar tekfurunun kzına aşık olur, ama hırslı Türk düşmanı ve tekfur katili Vasilyus Helena Hatun ile evlenmek ister. Bunu duyan Bamsı sinirlenir.

Turgut, Ertuğrul’un buyruğuna ve Bamsı’nın ısrarlarına rağmen Çavdar Obası’nı Kayı Obası’na uzak bir yere kurmuştu. Bunu Marya aracılığıyla öğrenen Titan ve Angelos ise iki oba arasındaki yola baskın vermiş, Aslıhan ve Hafsa’yı ele geçirmişlerdi. Haberi duyduktan sonra çılgına dönen Bamsı, Turgut’u suçlamış, ikili arasındaki gerilim artmıştı. Bamsı ve Turgut, Aslıhan ile Hafsa’yı kurtarabilecek mi? Hamile olan Hafsa’ya ne olacak? Bebeğini kaybedecek mi?

DIRILIS

GELİŞİM SÜRECİ

Diriliş "Ertuğrul" dizisinin hazırlık süreci Şubat 2014’te başladı. 5 ayda hikâye ve çizimler bitti. Moğolistanlı Gambat’a 3 ay boyunca çizimler yaptırıldı. Ekipler çalışmaya Mayıs ayında başladı.

Diriliş "Ertuğrul" 60 kişilik dekor ve sanat ekibi 4 ay çalıştı ve hala çalışmaya devam etmekteler. Kostümler ve dekorlar için 4000 metrekare kumaş kullanıldı. Diriliş "Ertuğrul" dizisinin oyuncuları, yan cast ve devamlılıklı figürasyon 3 ay at binme, kılıç kullanma ve ok atma dersleri aldı. Dizideki koreografiler için Kazakistan’dan dünyaca ünlü Cengiz Han, Cehennem Melekleri 2, 47 Ronin, Barbar Conan gibi filmlerde yer alan özel koreografi ekibi Nomad geldi. Nomad hem oyuncuları, hem de atları eğitti ve dövüş koreografilerini hazırladı. Dizide kullanılan atlar da satın alındı ve özel olarak eğitildi. Ayrıca ceylan, koyunlar, keçiler, bülbül ve keklikler de ekibin bir parçası oldu. İlk bölümün çekimleri yaklaşık 1 ay sürdü.

KOSTÜM TASARIMLARI

Diriliş "Ertuğrul" için 1000’e yakın kostüm ve binlerce savaş malzemesi ve aksesuar sıfırdan yapıldı. Kostümlerde ve börklerde kullanılan mücevherler takılar, sanatta kullanılan bakırlar, kılıçlar, kalkanlar ve tüm aksesuarlar Türkiye’nin her yerinden toplatıldı. Ahşap malzemeler tek tek elle yapıldı.

Diriliş Ertuğrul'a dahil olan Hasan Küçükçetin kimdir? ile ilgili etiketler Diriliş Ertuğrul hasan küçükçetin kimdir kaç yaşında hangi dizilerde rol aldı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.