Cihat Yaycı kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı?

Cihat Yaycı kimdir? sorusu emekli Tümamiral'in sığınmacı açıklamaları sonrasında merak ediliyor. Göç ve sığınmacılar konusunu 'İç karışıklıklar sonucu bir kitlesel imha silahı' olarak nitelendiren Cihat Yaycı'nın kim olduğu ve nerelerde çalıştığı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Cihat Yaycı kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı? İşte detaylar...

"Türkiye'nin için karıştırılmak istenirse sığınmacılalrla çok rahat karıştırılabilir" açıklamasında bulunan emekli Tümamiral Cihat Yaycı'nın kim olduğu merak konusu oldu. Peki Cihat Yaycı kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı?

Cihat Yaycı kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı?

CİHAT YAYCI KİMDİR? 

Cihat Yaycı, 29 Nisan 1966 tarihinde Elazığ'da doğan bir Türk asker, akademisyen ve yazardır. Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu'ndan mezun olan Yaycı, Deniz Harp Akademisi ve Millî Güvenlik ve Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden de eğitimini tamamlamıştır. Donanma Komutanlığı karargâhında çeşitli görevlerde bulunan Yaycı, Strateji ve Prensipler Şube Müdürlüğü ve Strateji ve Antlaşmalar Daire Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda çalışmıştır.

Akademik kariyerine de önem veren Yaycı, Marmara Üniversitesi'nde İngilizce işletme insan kaynakları yönetimi, ABD'de Naval Postgraduate School'da fizik mühendisliği ve elektronik mühendisliği üzerine yüksek lisans yapmış, İstanbul Üniversitesi'nde ise uluslararası ilişkiler alanında doktorasını tamamlamıştır.

Askeri kariyerinde de başarılı olan Yaycı, çeşitli gemilerde branş subaylığı ve bölüm amirliği görevlerinin ardından TCG Kemalreis'in komutanlığını yapmıştır. 2011-2012 yıllarında 5'inci Muhrip Filotillası Komodoru olarak atanmış, daha sonra Tuğamiralliğe terfi ederek Moskova askeri ataşesi olarak görevlendirilmiştir. Güney Görev Grup Komutanı ve Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Direktörü olarak da çalışan Yaycı, 2015 yılında Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanı olmuş ve 2016'da Tümamiral rütbesine yükselmiştir.

Ancak Cihat Yaycı, 2017 yılında yapılan atamayla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı görevine getirildikten sonra, 2020 yılında görevinden alınarak Genelkurmay Başkanlığı emrine verilmiştir. Bu durumu onurunun örselendiği ve görevden uzaklaştırıldığı şeklinde yorumlayan Yaycı, istifa etmiştir.

Şu anda Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (Türk DEGS) Başkanlığı görevini üstlenen Cihat Yaycı, Türk Deniz Kuvvetleri'ndeki kariyeri ve akademik çalışmaları ile tanınmaktadır.

Cihat Yaycı kimdir, kaç yaşında, nereli, nerelerde görev aldı? ile ilgili etiketler Cihat Yaycı Sığınmacı göç
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.