Ceylan Ertem kimdir? | Kaç yaşında? | Hangi şarkıları var? | Zeytin Dalı Harekatı için ne dedi?

Türk Silahlı Kuvvetlerince 20 Ocak Cumartesi günü başlatılan Zeytin Dalı Harekatı hakkında olaylı bir tweet atan Ceylan Ertem vatandaşlarımız tarafından aranıyor... Son dönemde yaptığı parçalarla dikkat çeken şarkıcı şimdi de attığı tweet ile gündeme geldi. 26 Aralık 1980’de Adapazarı Sakarya’da doğan şarkıcı attığı tweet sebebiyle tepki çekmeye devam ediyor. İlk albümü’nü 2010 yılında Soluk ile müzik piyasasına sürdü. Peki, Ceylan Ertem kimdir? Kaç yaşında? Zeytin Dalı Harekatı için ne dedi? Hangi şarkıları var? Detaylar haberimizde...

Zeytin Dalı Harekatı hakkında olay bir tweet atan Ceylan Ertem kimdir? Türk Silahlı Kuvvetleri operasyon hakkında, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17:00'dan itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatılmıştır" dedi. Bu açıklamadan sonra birçok ünlü isim operasyona destek verirken, karşı çıkanlar da olmuştu. Peki, Ceylan Ertem kimdir? Kaç yaşında? Hangi şarkıları var? Zeytin Dalı Harekatı için ne dedi? Detaylar haberimizde...

ceylan_ertem_zeytin_dali_harekatina_olay_tweet_savasa_1516604601_6017

CEYLAN ERTEM KİMDİR?

Ceylan Ertem, 26 Aralık 1980’de Adapazarı Sakarya’da doğmuştur. İlk albümü'nü 2010 yılında Soluk ile müzik piyasasına süren Ceylan Ertem müzik kariyerine 1992 yılında Adapazarı Belediyesi Çocuk ve Gençlik Korosu'nda adım atmıştır. Müzik yaşantısını sürdürebilmek için İstanbul'a taşınan Ceylan Ertem Akademi İstanbul'da 1 sene müzikal eğitim almış daha sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi Batı Müziği Bölümü'nde eğitim almıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Duysal Sanatlar Bölümü Müzikoloji mezunu Ceylan Ertem, 11 Temmuz 2012 yılında Doruk Kaya ile dünya evine girmiştir.

DİSKOGRAFİ

Animasal (2006) – Anima ile
Xenopolis – (2011) – Barana ile
Solo kariyeri
Soluk (2010)
Ütopyalar Güzeldir (2012)

zeytin_dalA_operasyonu

OPERASYONA NEDEN ZEYTİN DALI İSMİ VERİLDİ?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Zeytin Dalı Harekatının amacı da ifade edildi. Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye sınırlarında ve operasyonun gerçekleştirildiği bu bölgede tamemen güvenlik ve istikrarın sağlanması olduğu belirtildi. Bununla birlikte Zeytin Dalı Harekatını bir diğer amacı olarak ise, “Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak” olduğu sözleri vurgulandı.

Afrin, Suriye’nin kuzey batısında olan kent. Kentin nüfusu 50.000’in üzerindedir. Zeytin ağacı Afrin’in sembolüdür ve zeytin için önemli bir üretim merkezidir. Zeytinyağı ve tekstil ve Halep sabunu kentin yerel sanayilerinden bazılarıdır.

zeytin_dalA_operasyonuss

700_FO43860983_9dba25b185048729848414571061c40e

ZEYTİN DALI NE DEMEK?

Zeytin Dalı, yüzyıllar boyunca barışın bir simgesi olarak görülmektedir. Çünkü, Beyaz bir güvercinin Hz. Nuh'un gemisine tufan sonrası canlılık göstergesi olarak ağzında zeytin dalı ile dönmesi nedeni ile kabul edilir.

Yunan mitolojisinde ise, Athena, Atina'nın sahibi olabilmek için Poseidon ile yarış halindedir. Poseidon, üç dişli mızrağını Akropolis'e saplayarak deniz suyunun fışkırmasını sağlayarak şehre sahip olur. Athena ise buna karşılık şehre bir zeytin ağacı diker. Zeus'un başkanlığını yaptığı, tanrı ve tanrıçaların huzurunda kurulan mahkemede yeryüzüne daha güzel bir hediye verdiği belirlenen Athena haklı bulunur. Böylece bölgeye zeytinin ilk getirilişi Athena'ya mal edilir. Tüm bunlara dayanılarak Antik Yunanistan'da gelinlere zeytinden yapılan bir taç giydirilir ve Antik Olimpiyat Oyunları'nda birinciler zeytin dalıyla ödüllendirilirdi.

afrin

OPERASYON DÜZENLENEN AFRİN NEREDE?

Tarihi Hititlere, M.Ö. 1000’lere kadar uzanan ve önemli tarihsel kalıntıları barındıran Afrin çok erken dönemde, Kudüs’ün de fethedildiği 637 yılında Müslümanların hâkimiyetine girdi. Osmanlı döneminde Afrin Kilis’e bağlı bir kaza konumundaydı. Haritaya bakıldığında Afrin, Türkiye içlerine bir koç başı gibi uzanan coğrafi bir mevkiye sahiptir.

Afrin tam olarak nerede İşte Afrinin haritadaki yeri ve Türkiye için önemi

AFRİN BÖLGESİ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENİRSE...

Afrin bölgesi de teröristlerden temizlenirse, Türkiye’nin güney sınırında yaklaşık 10 bin kilometre karelik bir alan Türkiye nüfuzunda olacak. Fırat Kalkanı harekatının icra bölgesi ve İdlib’in ardından Afrin’de yapılacak bir harekatla, Doğu Akdeniz’e ulaşmayı hedefleyen PKK kuşağı tamamen engellenmiş olacak.

Ceylan Ertem kimdir? | Kaç yaşında? | Hangi şarkıları var? | Zeytin Dalı Harekatı için ne dedi? ile ilgili etiketler Ceylan Ertem kimdir zeytin dalı harekatı için ne dedi kaç yaşında