Can Başak kimdir?

Can Başak kimdir? Nergis Çorakçı ile neden boşandılar? “İstanbullu Gelin” dizisinde “Kıymet” karakterini canlandıran oyuncu Nergis Çorakçı, kendisi gibi oyuncu olan eşi Can Başak’ın 29 yıllık evlilikleri tek celsede bitti. Anlaşmalı olarak boşanan çift, nafaka ya da tazminat talebinde bulunmadı. Peki, Can Başak kimdir? Kaç yaşında? Hangi dizilerde oynadı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Can Başak kimdir, kaç yaşında? Oyuncu Nergis Çorakçı, kendisi gibi oyuncu olan eşi Can Başak'ın 29 yıllık evlilikleri tek celsede bitti. Anlaşmalı olarak boşanan çift, nafaka ya da tazminat talebinde bulunmadı. Hürriyet'in haberine göre; İstanbul Aile Mahkemesi'ne dava açan Can Başak, dilekçesinde 1989 yılında evlendiklerini, bir çocuklarının olduğunu şiddetli geçimsizlik, onur kırıcı davranış ve kötü muamele hareketleriyle evlilik birliği temelinden sarsıldığını anlattı. Peki, Can Başak kimdir? Kaç yaşında? Hangi dizilerde oynadı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Can_Basak_kimdir_Kac_yasnda_Hangi_dizilerde__oynads

CAN BAŞAK KİMDİR?

Can Başak (d. 18 Mayıs 1965, İstanbul), Türk oyuncu. Tiyatro kökenli bir oyuncudur.

HAYATI

İstanbul Üniversitesi'nin Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra, okul arkadaşları ile birlikte Tiyatro Odası'nı kuruluş çalışmalarında bulundu. Daha sonra İstanbul Şehir Tiyatroları'na geçti. Bu kurumda birçok oyunda rol aldı. Bir dönem Tiyatro Pera'da konuk oyuncu olarak çalıştı. Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra, televizyon, sinema, ve seslendirme çalışmaları da yapmaktadır. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.

SAHİP OLDUĞU ÖDÜLLER

Sadri Alışık Ödülleri - En iyi erkek oyuncu - Belden Aşağı Vurmak / Çin Kahvesi - 2005
Çırağan Lions Kulübü Türkan Kahramankaptan tiyatro ödülü - En iyi erkek oyuncu ödülü - 2005
Lions Tiyatro Ödülleri - Yardımcı rolde en iyi erkek oyuncu - Belden Aşağı Vurmak/Gılgameş
Avni Dilligil Tiyatro Ödülleri - En İyi Ekip Oyunculuğu Ödülü - Askerliğim

FİLMOGRAFİSİ

Arka Sokaklar 2014-
Esir Şehrin İnsanları 2003
Kabuslar Evi 2006
Asmalı Konak 2002-2003
Şaşıfelek Çıkmazı 1996-1998
Böyle mi Olacaktı
Yerim Seni 1998
Yasemince
Yemeğin Tarihi
Yedikuleli Mihriban
Şen Dullar
Kaldırım Çiçeği
Çiçek Taksi

weCan_Basak_kimdir_Kac_yasnda_Hangi_dizilerde__oynad

NERGİS ÇORAK İLE BOŞANDILAR

İstanbul Aile Mahkemesi’ne dava açan Can Başak, dilekçesinde 1989 yılında evlendiklerini, bir çocuklarının olduğunu şiddetli geçimsizlik, onur kırıcı davranış ve kötü muamele hareketleriyle evlilik birliği temelinden sarsıldığını anlattı.

ÇOCUK İÇİN 500’ER LİRA ÖDEYECEKLER

Anlaşmalı olarak boşanmak istediklerini ve bu konuda taraflar arasında bir boşanma protokolü imzaladıklarını belirten Can Başak, tarafların birbirlerinden tazminat, nafaka ya da mal rejiminden kaynaklanan bir taleplerinin bulunmadığını belirtti.

Protokole göre taraflar, üniversiteye giden çocuklarının eğitim hayatı boyunca eğitim giderlerini ortaklaşa karşılayacaklarını kabul ettiler. Can Başak ile Nergis Çorakçı Başak çocuğun eğitim giderleri için her ay ortaklaşa 500’er lira ödeyeceklerini boşanma protokolünde açıkladılar.

Davanın üç hafta önce görülen duruşmasına katılan taraflar boşanmanın sonuçları konusunda anlaştıklarını ve boşanmalarına karar verilmesini istediler. Mahkeme tarafların evliliğinin bir yıldan fazla olduğunu boşanmanın mali sonuçları konusunda mahkemeye sunulan protokolün uygun görüldüğünü kararında açıkladı. Mahkeme boşanma protokolü doğrultusunda tarafların boşanmasına karar verdi.

NERGİS ÇORAKÇI KİMDİR?

Nergis Çorakçı, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.

Lise eğitimi yıllarında amatör tiyatroya ilgi duymaya başlayan Çorakçı, hazırlık sınıfındayken, Ankara Devlet Tiyatrosu'nun İstanbul'a turneye geldiği bir dönemde, topluluğun bir oyununda sahneye çıkarak profesyonel sanat hayatına atıldı.

1981 yılında İstanbul Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Yıldız Kenter'den eğitim alan sanatçı, Şehir Tiyatroları kadrosuna girdi, birçok oyunda rol aldı, yurtdışı turnelere çıktı. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, Devlet Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı.

Oyunculuğunun yanı sıra yönetmen yardımcılığı ve eğitmenlik de yapan Nergis Çorakçı, tiyatro ile sınırlı kalmayıp, kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

ROL ALDIĞI BAZI OYUNLAR

Danton'nun Ölümü
Ağzı Çiçekli Adam
Kral Ölü(şü)yor
Herkes Aynı Bahçede
Merhaba Hoşça Kal
Batı Rıhtımı
Misyon
Sahibinin Sesi
Açık Evlilik
Çalıkuşu Müzikali
Kadınlar da Savaşı Yitirdi
Taziye
Katharina Blum'un Çiğnenen Onuru
Bencil Dev
Günden Geceye
Dans Eden Eşek
Bir Şehnaz Oyun
Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe
Aş Bunları Aş
Sihirli Fındık
Babalar ve Oğullar
Kafkas Tebeşir Dairesi
Pof ile Paf: Ergun Sav - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1978
Kurnaz Avukat: Pierre Pathelin - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1978

FİLMOGRAFİSİ

İstanbullu Gelin - 2017
Emanet - 2014
Kötü Yol - 2012
Av Mevsimi - 2010
Kapalıçarşı - 2009
İki Yabancı - 2007
Menekşe ile Halil - 2007Tv dizisi
Kabuslar Evi: Takip - 2006
Babam ve Oğlum - 2005
Unutma Beni - 2002
Yıldızların Altında - 2002
Aylaklar - 1994
Gölge Oyunu - 1992
Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni - 1990
Kuşlu Çorap - 1988

Can Başak kimdir? ile ilgili etiketler can başak kimdir kaç yaşında hangi dizilerde oynadı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.