Çağın hastalığı ölü popo sendromu! Nasıl önlenir?

Ölü popo sendromunu bugüne kadar hiç duymamış olabilirsiniz. Bilim ve tıp geliştikçe birçok farklı hastalık türü ile karşı karşıya kalıyoruz.

Çağımızda ortaya çıkan hastalıklardan biri ölü popo sendromu.

Eğer gün içerisinde fazla haraket etmiyor ve masa başı bir işte çalışıyorsanız ve günün çoğunu oturarak geçiriyorsanız, sizde de ölü popo sendromu olması gayet mümkün.

oIluI_popu2

ÖLÜ POPO SENDROMU NEDİR?

Ohio State Wexner Tıp Merkezi’nde, fizik terapisti Chris Kolba tarafından keşfedilmiş bir rahatsızlık türü ölü popo sendromu.

Özellikle masa başında oturan kişilerde görülen duruş bozukluğu nedeniyle kalça bölgesindeki gluteus medius adlı kasların çalışmaması ile ortaya çıkıyor.

Ölü popo sendromu aslında henüz araştırma aşamasında, resmen bir hastalık olarak da tanımlanmış değil. Ancak kasların gerektiği gibi çalışmamasından dolayı bel ve ayaklarda ağrılara yol açtığı düşünülüyor.

oIluI_popo

NASIL ANLAŞILIR?

Ölü popo sendromu yaşayıp yaşamadığınızı siz de küçük bir testle ölçebilirsiniz. Ayağa kalkın ve ileriye geniş bir adım atın. Eğer pelvisiniz, bacağınızı attığınız yöne kayıyorsa ölü popo sendromuna yakalanmış olabilirsiniz.

oIluI_popo3

ÖNLEMEK İÇİN NELER YAPILIR?

Bunu önlemek için birer saat aralıklarıyla koltuğunuzdan kalkıp kısa süreli yürüyüşler yapabilir, sık sık egzersizler uygulayabilirsiniz.

oIluI_popo_4

Çağın hastalığı ölü popo sendromu! Nasıl önlenir? ile ilgili etiketler ölü popo sendromu nasıl anlaşılır? ölü popo sendromu nasıl önlenir? ölü popo sendromu nedir?
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.