Bursa'da yaşayanlar dikkat! İhtiyaç sahiplerine 1.150 TL doğal faturası yardım parası verilecek! İşte Bursa doğal gaz yardımı başvurusu...

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, Bursa'da ikamet eden ihtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşlara yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğal gaz yardımı başvuruları başladı. Bu çerçevede, doğal gaz faturasını ödeyemeyen ailelere 1.150 TL'lik doğal gaz yardım parası verilecek. İşte Bursa doğal gaz yardımı başvurusu detayları...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemine ilişkin başvuruların başladığını duyurdu. Bakan Yanık, kiracıların da artık destekten faydalanabileceğini açıkladı.

Tüm bunlara ek olarak, 3 Milyar TL bütçe ile hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Yanık, Mart-Nisan aylarını kapsayan 1’nci dönemine ilişkin ödemelerin yapıldığını belirterek, 331 bini aşkın haneye toplamda 114,2 milyon TL destek verdiklerini hatırlattı.

Bursa'da yaşayanlar dikkat! İhtiyaç sahiplerine 1.150 TL doğal faturası yardım parası verilecek! İşte Bursa doğal gaz yardımı başvurusu...

NOT: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan yardım programlarında güncelleme yapılabilir. Bu sebeple, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın WEB sayfasında yer alan "Sosyal Yardım Programlarımız" bölümünü düzenli olarak kontrol etmeniz gerekmektedir.

BURSA AİLE BAKANLIĞI DOĞAL GAZ YARDIMI NE KADAR?

Doğal gaz yardımı, ısıl harita baz alınarak iki dönemlik ödenecek. Bu çerçevede doğal gaz yardımının yıllık tutarı 450 - 1.150 TL arasında değişecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Yanık şunları söyledi:

“Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak”

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI DOĞAL GAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz yardımı başvurunu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onaylandıktan sonra ise, size en yakın PTT şubesine giderek faturalarınız sunduktan sonra söz konusu sosyal yardım hizmetinden yararlanabilirsiniz. 

Tüm bunlara ek olarak, e-Devlet sistemi üzerinden arama bölümüne "sosyal yardım" yazarak ilgili sosyal yardım başvuru ekranına ulaşabilirsiniz.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ADRES VE TELEFON BİLGİLERİ

Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A Kat: 17-18-19 06510 Çankaya/Ankara
Telefon (Santral): (0312) 705 8000 - (312) 705 8001 (Ana Hat)

Bursa'da yaşayanlar dikkat! İhtiyaç sahiplerine 1.150 TL doğal faturası yardım parası verilecek! İşte Bursa doğal gaz yardımı başvurusu... ile ilgili etiketler doğal gaz Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı derya yanık
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.