Bunları çok az kişi biliyor: Göz ardı etmemeniz gereken 5 kalp hastalığı belirtisi! Hele bir tanesi var ki…

Kalp hastalıkları ve kalp krizleri dünya çapında önde gelen ölüm nedenlerindendir. Göğüste sıkışma hissi ve terleme en yaygın olarak bilinen belirtiler olsa da, kalp hastalıkları vücudun farklı bölgelerinde de belirtilere neden olabilir. Kalp hastalığının daha az bilinen ve farkında olmanız gereken beş belirtisi vardır.

Stres, sağlıksız beslenme, fiziksel aktivite eksikliği, genetik ve yaş gibi faktörler kalp hastalıklarına katkıda bulunabilir. Zayıf kan dolaşımı, kalp hastalığı ve kalp yetmezliği riskinizi artırabilecek çeşitli sorunların da bir göstergesidir. Ama bir de kalp hastalıklarının gizli belirtileri vardır. Aşağıda göz ardı etmemeniz gereken beş kalp hastalığı belirtisini sizin için derledik.

BACAKLARDA TÜY DÖKÜLMESİ VE ÜLSERLER

Profesör Alun Davies'e göre bacak ve ayaklardaki tüy dökülmesi zayıf kan dolaşımının bir göstergesi olabilir. Bacaklara kan akışının olmaması, tüy köklerinin yeterince beslenememesi anlamına gelir ve bu da dökülmeye yol açar. Bu durum, bacaklarında 'çorap çizgisi' olarak bilinen tüysüz bir cilt fark edebilen erkeklerde daha yaygındır. Bacaklara kan akışının olmaması hızla daha ciddi semptomlara dönüşebilir.

Zayıf dolaşım arterlerin tıkanmasına yol açarak bacaklara giden kan akışını azaltabilir ve bu da iyileşmeyen ülserlere neden olabilir. Bu açık yaralar genellikle alt bacakta meydana gelir ve ağrı olmadan oluşabilir, bu da birçok insanın zararsız olduğunu düşünmesine yol açar. Tekrarlayan veya iyileşmeyen herhangi bir yara, enfeksiyon ve daha fazla komplikasyondan kaçınmak için derhal tedavi edilmelidir.

MİDE RAHATSIZLIĞI, BAŞ DÖNMESİ VE HAFIZA KAYBI

Bunları çok az kişi biliyor: Göz ardı etmemeniz gereken 5 kalp hastalığı belirtisi! Hele bir tanesi var ki…

Tüm hayati organlar gibi midenizin de düzgün çalışması için oksijen açısından zengin kan akışına ihtiyacı vardır. Kan akışı kısıtlandığında, organ yetmezliğine neden olabilir ve yavaşlayan metabolizma nedeniyle sindirim sorunlarına ve iştah kaybına yol açabilir.

Açıklanamayan baş dönmesi, denge kaybı ve unutkanlık zayıf kan dolaşımının belirtileri olabilir. Beyne yeterli kan gitmiyorsa, hafıza ve denge gibi bazı beyin fonksiyonları kısıtlanabilir.

TÜM YIL BOYUNCA SOĞUK VE UYUŞUK AYAKLAR

Vücudunuzun geri kalanı sıcakken bile ayaklarınızda soğuk ve uyuşma yaşıyorsanız, bunun nedeni muhtemelen zayıf kan dolaşımıdır. Bacaklara kan akışının olmaması soğuk ayakların yaygın bir nedenidir. Uyuşukluk rahatsız edici olabilir, denge sorunlarına yol açabilir ve hatta olası ayak yaralanmalarını maskeleyebilir.

Bunları çok az kişi biliyor: Göz ardı etmemeniz gereken 5 kalp hastalığı belirtisi! Hele bir tanesi var ki… ile ilgili etiketler Kalp Hastalıkları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.