Bu tava böreğini gerçeğinden ayıramayacaksınız! Dakikalar içinde hazır! Tava böreği nasıl yapılır?

El yapımı börek hem uzun sürede hazır hale geldiği hem de yapımı aşamasında büyük maharet gerektirdiği için birçok kişi tarafından tercih edilmemektedir. Onun yerine kısa süre içerisinde hazır hale gelen, davet sofralarına ve çayın yanına yakışan tava börekleri son dönemlerde daha fazla tercih edilmektedir. Peki, tava böreği nasıl yapılır? İşte tava böreğinin yapılışına dair detaylar…

El yapımı yufkalar ile börek hazırlamak özellikle çalışan insanlar tarafından pek tercih edilmez. Zamandan tasarruf etmek isteyen pek çok kişi gerek kendileri için gerek ise de davet sofraları için sıklık ile tava böreklerini tercih ederler. Bu noktada pratik tava böreği tarifleri arama motorlarında sıklık ile sorgulanmaktadır.

Su böreği tadında tava böreği hazırlamak oldukça kolaydır. Kısa süre içerisinde hazırlanabilen, çat kapı gelen misafirlerin dahi damaklarını çatlatacak lezzette olan tava börekleri, dakikalar içerisinde tüketime hazır hale getirilebilmektedir. Peki, lezzetli tava böreği nasıl yapılır? Tava böreği için gereken malzemeler nelerdir?

TAVA BÖREĞİ MALZEMELERİ

Bu tava böreğini gerçeğinden ayıramayacaksınız! Dakikalar içinde hazır! Tava böreği nasıl yapılır?

Tava böreği hazırlamak için gereken malzemeler şu şekildedir:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket tereyağı/ margarin
  • 1 tatlı kaşığı sirke/ limon suyu
  • 6- 7 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • İç harcı için: 250 g kadar lor peyniri/ beyaz peynir

TAVA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Yoğurt, sıvı yağ, süt, yumurta, erimiş terayağ/ margarin, sirke/ limon suyu, kabartma tozu ve tuzu bir kapta birleştirin. Karışıma azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak bezelerinizi açın. Açılan bezenin ortasına iç harçtan yerleştirin ve hamurun kenarlarını kapatın. Ocağa aldığınız tavanın içerisini yağlayın ve börekleri tavaya yerleştirin. Kısık ateşte pişirdiğini börekleriniz altın rengini alınca ocağın altını kapatın.

Böreklerinizin her iki tarafının da eşit şekilde pişmiş olduğuna dikkat edin. Ayrıca pişen börekleri servis tabağına almadan önce kağıt havlu serili farklı bir tabakta yağları çekilene kadar bekletmeyi unutmayın.

Bu tava böreğini gerçeğinden ayıramayacaksınız! Dakikalar içinde hazır! Tava böreği nasıl yapılır? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.