Bu Tarif Elti Kıskandırır! Misafire ikram Edilecek Parmak Yedirten Tiramisu Tarifi! Hem Dile Hem Göze Hitap Ediyor

Çoğu insan sıcak tatlı severken bazıları da soğuk tatlıları sever. Bugün bahsedeceğimiz tatlı da soğuk tatlı üzerine. Çay ya da kahvenin yanına ne yapacağım diye düşünen insanlar bu tatlıyı yaparak adeta bir lezzet şöleni yaşıyorlar. Her bir ev hanımı misafirlerine bu tatlıyı yapıyor, öğrenciler de stresli anlarını bu tatlı ile biraz daha azaltıyor. Dilerseniz gelin şimdi o tatlının nasıl yapıldığına ve kullanılan malzemelere bir bakalım.

Çoğu insan sıcak tatlı severken bazıları da soğuk tatlıları sever. Bugün bahsedeceğimiz tatlı da soğuk tatlı üzerine. Çay ya da kahvenin yanına ne yapacağım diye düşünen insanlar bu tatlıyı yaparak adeta bir lezzet şöleni yaşıyorlar.

Her bir ev hanımı misafirlerine bu tatlıyı yapıyor, öğrenciler de stresli anlarını bu tatlı ile biraz daha azaltıyor. Dilerseniz gelin şimdi o tatlının nasıl yapıldığına ve kullanılan malzemelere bir bakalım.

Tiramisu Malzemeleri;

  • 1 adet hazır kakaolu kek

Keki ıslatmak için ise ;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 paket labne peynir
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı Nescafe
  • 1 paket vanilya

 

Üzerine serpmek için;

  • 2 yemek kaşığı kakao

 

Bu Tarif Elti Kıskandırır! Misafire ikram Edilecek Parmak Yedirten Tiramisu Tarifi! Hem Dile Hem Göze Hitap Ediyor

Tiramisu Yapılışı;

Bir tencereye un, süt, şeker ve yumurtayı sarısını alın ve orta ateşte muhallebi kıvamı elde edene kadar sürekli karıştırın. Göz göz olduğu zaman ise altını biraz kısın ve muhallebiye labne peyniri ve vanilya ekleyin. Ardından tekrar karıştırın.

Bu Tarif Elti Kıskandırır! Misafire ikram Edilecek Parmak Yedirten Tiramisu Tarifi! Hem Dile Hem Göze Hitap Ediyor - Resim : 2

Diğer bir tarafta sıcak suda eritilmiş olan şekerli Nescafe ile ortadan ikiye bölünmüş olan hazır kekin içine koyun ve diğer yarısını da üzerine kapatın. Kalan muhallebiyi de pastanın üstü ve yanlarına iyice sürün. Hazırlamış olduğunuz tiramisuyu buzdolabında 3-4 saat bekletin. Servis etmeden önce de üzerine kakao serpin ve o şekilde dilimleyin.

Bu Tarif Elti Kıskandırır! Misafire ikram Edilecek Parmak Yedirten Tiramisu Tarifi! Hem Dile Hem Göze Hitap Ediyor - Resim : 3

✓ Muhallebiyi yaparken sürekli karıştırır halde olmanız tencereye tutmaması adına önemlidir. Bu şekilde yaptığınız zaman muhallebiniz katı olmayacaktır. Sıvı bir muhallebi için devamlı bir şekilde orta ateşte karıştırıyor olmanız çok büyük ölçüde önemlidir.

Bu Tarif Elti Kıskandırır! Misafire ikram Edilecek Parmak Yedirten Tiramisu Tarifi! Hem Dile Hem Göze Hitap Ediyor - Resim : 4

✓ Her bir malzemenin ölçüsü ne olarak verilmişse bu ölçünün dışına çıkmayın. Örneğin size 3 yemek kaşığı toz şeker denmişse bundan daha fazla şeker kullanmayın. Tatlınızın şekerli olmasına sebebiyet vereceği gibi yerken lezzetini de bozmuş olacaktır.

Tüm bunlara riayet ettiğiniz zaman ortaya lezzetli bir Tiramisu çıkarabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun..

Bu Tarif Elti Kıskandırır! Misafire ikram Edilecek Parmak Yedirten Tiramisu Tarifi! Hem Dile Hem Göze Hitap Ediyor ile ilgili etiketler tiramisu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.