ABD'li tarihçi, konserde İzmir Marşı söyleyen gençleri hükümet karşıtı ilan etti!

Erciyes Üniversitesi'ndeki bahar şenliklerinde konser alanını dolduran binlerce genç, coşkuyla İzmir Marşı'nı söyledi. Konserden o görüntüyü sosyal medyadan paylaşan ABD'li öğretim üyesi, marşı söyleyenleri hükümet karşıtı ilan etti. Türkiye-İsrail-Filistin konularında dikkat çeken yazılara imza atan tarihçi, "20 yıldır iktidarda olan ve bu ideolojiyi kendi ideolojisiyle değiştirmek isteyen bir hükümet için bu beklenen sonuç olamaz." dedi.

Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi'nde düzenlenen bahar şenlikleri kapsamında konser alanını dolduran binlerce genç, hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı söyledi.

O anların videosunu sosyal medya hesabından paylaşan ABD'li tarihçi Louis Fishman, üniversitelilerin 'İzmir Marşı' coşkusunu iktidara karşı protesto olarak lanse etmeye çalıştı.

ABD'li tarihçi, konserde İzmir Marşı söyleyen gençleri hükümet karşıtı ilan etti!

PAYLAŞIMLARI PROVOKASYON DOLU

Paylaşımının devamında halkı kışkırtmaya yönelik ifadeler kullanan Fishman, "Anadolu'nun göbeğinde Kayseri'de bir üniversite şenliğinde binlerce öğrenci hep bir ağızdan "Yaşasın Mustafa Kemal (Atatürk)" diye bağırıyor. 20 yıldır iktidarda olan ve bu ideolojiyi kendi ideolojisiyle değiştirmek isteyen bir hükümet için bu beklenen sonuç olamaz. 'İzmir Marşı'nı söylüyorlar demeliydim. Bu şarkı son birkaç yılda yeniden popülerlik kazandı; son seçimlerde, kelimenin tam anlamıyla hükümete karşı bir miting şarkısı oldu. Burada şarkı söylemenin insanı koyu bir Kemalist yapmadığını da ekleyebilirim. Bunu eleştirenleri bir görüyorum. Ancak 20 yıllık yönetimden ve bunun gibi müzik festivalleri de dahil olmak üzere ülkede giderek artan bir yasak listesinden sonra, protesto etme yolu bu gibi görünüyor. Bunun 2023 seçimleri için ne anlama geldiği farklı. Bazılarının düşüncesine rağmen, Türk gençliğinin daha özgür bir toplumda yaşamak istediğini her şeyden çok hayal ettiğimi ve gerekiyorsa bu yola gireceklerini söyleyerek bitirebilirim." dedi.

ABD'li tarihçi, konserde İzmir Marşı söyleyen gençleri hükümet karşıtı ilan etti! - Resim : 2


LOUIS FISHMAN KİMDİR?

ABD'de doğan ve üniversite eğitimini İsrail'de tamamlayan Louis Fishman, City University of New York Brooklyn College'da tarih bölümünde doçent olarak görev yapıyor. Türkiye-İsrail-Filistin üzerine İngilizce, Türkçe ve İbranice yazılar yazan Fishman, örtülü şekilde Türkiye düşmanlığı yapmakla itham ediliyor.

ABD'li tarihçi, konserde İzmir Marşı söyleyen gençleri hükümet karşıtı ilan etti! ile ilgili etiketler ABD Kayseri Mustafa Kemal Atatürk AK Parti Louis Fishman tarihçi Erciyes Üniversitesi İzmir Marşı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.