Mayınları birileri mi bıraktı? 'Bir feribot hızıyla ilerliyorlar. Bu süratle gelmeleri imkansız!'

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı...

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde konuğu Metehan Demir oldu. Bozkurt, Demir ve Özkan, canlı yayında Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul’da yapılacak görüşmelerden çıkacak sonucu, Rus oligarklar tartışmasını, kısa sürede Boğaz'a ulaşarak Sarıyer ile İğneada açıklarında mayın tehdidi, bugün toplanacak Kabine'de asgari ücrete ek zam kararı, muhalefet liderlerinin Ahlatlıbel Zirvesi'nden sonra 2. yuvarlak masa buluşmasının ayrıntılarını ve erken seçim tartışmalarını masaya yatırdı.

"MÜZAKERELERİN İSTANBUL'DA OLMASI ÖNEMLİ AMA İŞ ATEŞKESLE BİTMEYECEK"

Ceyhun Bozkurt, "Müzakerelerin Belarus'ta değil de İstanbul'da başlaması çok önemli. Türkiye'nin inisiyatifini artık kimse reddedemiyor. Rusya'yı askeri olarak bozguna uğratma gibi bir durum yok. Odessa'da başarıyla ilerliyorlar, Donbass-Kırım öne çıkmaya başladı. Ruslar Karadeniz hattında da geri adım atmak istemeyecektir. Kısa vadede uzlaşı kapısı aralandı, İstanbul'da olması önemli ama iş ateşkesle bitmeyecektir." ifadelerini kullandı.

"ASIL MÜZAKERELER ŞİMDİ BAŞLIYOR"

Metehan Demir, "Asıl müzakereler şimdi başlıyor. Müzakerelerde Ukrayna'da ekstrem bir durum yaşanmaması konusunda taraflara uyarıda bulunduk.

"MAYIN MESELESİ TÜRKİYE'NİN TURİZMİNİ VE BOĞAZ'DAKİ HAREKETLİLİĞİNİ ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE ETKİLEYECEK"

Seyir süratlerine bakıldığında günde 100 kilometre giden mayın olmaz, aynı feribot gibi. Asıl sıkıntılı nokta; 420 mayından kaçı kurtuldu, kaçı bilinmiyor? Türkiye'nin turizmini ve Boğaz'daki hareketliliğini önümüzdeki dönemde etkileyecektir. Sadece Türklere değil, oradan geçecek gemilere ve Batı'ya da bir mesaj olabilir." dedi.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Mayınları birileri mi bıraktı? 'Bir feribot hızıyla ilerliyorlar. Bu süratle gelmeleri imkansız!' ile ilgili etiketler Metehan Demir Ceyhun Bozkurt İstanbul Boğazı mayın

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.