Bitcoin ve kripto para piyasasında son durum! (16.04.2023)

Kripto para dünyasının öncü birimi Bitcoin (BTC), 30.000 dolarlık direnç seviyesini aşarak yatırımcıların beklentileri bir kez daha alt üst etti. Bitcoin'in bu son yükselme durumunundan payını alan Ethereum (ETH) ise, son birkaç ayın en yüksek seviyesi olan 2.000 dolara ulaştı. İşte 16.04.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve Kripto para piyasasında son durum...

Ethereum (ETH), Şangay ve Capella (Shapella) yükseltmelerinin başarılı bir şekilde uygulanmasının ardından fiyatta bir artış yaşadı. Bu yükseliş, Ethereum'un fiyatını 14 Nisan'da yılın bugüne kadarki en yüksek seviyesi olan 2.123 dolara ulaştırdı.

Ethereum merkezi olmayan finans (DeFi) ekosistemi, güncellemenin bir sonucu olarak günlük ücretlerde %30'luk bir artış yaşadı ve bu da Ethereum Proof of Stake (PoS) token ekonomisinin deflasyonist hale gelmesine yol açtı. Son 24 saatte gelirde %32'lik bir artışa neden oldu.

Bitcoin ve kripto para piyasasında son durum! (16.04.2023)

Böylece DeFi ekosistemindeki başarılı yükseliş ve pozitif büyüme, ETH fiyatlarının yükselmesine katkıda bulundu.Ayrıca bununla birlikte, gelecekte kripto para biriminin değerini etkileyebilecek düzenleme ve gizlilikle ilgili endişeler hâlâ ortalıklarda dolaşmaya devam ediyor.

Ethereum ekosisteminden geri çekilmelere rağmen, Ethereum staking mevduatlarında bir artış oldu ve bu, Ethereum'un geleceği için olumlu işaretler gösteriyor. Bunun yanı sıra, ortalama bahis fiyatı ile mevcut Ethereum fiyatı arasındaki farkın azalması, Ethereum ekosistem hisselerinin çoğunun yakında kar elde edebileceği anlamına geliyor.

Bitcoin ve Ethereum fiyatları yükseldi, ancak Ethereum, Bitcoin ve altcoinlere karşı hakimiyet kazanmaya devam ediyor!

Bazı analistler, potansiyel ABD endüstrisi baskısı ve enflasyonun neden olduğu faiz oranı artışları gibi faktörler nedeniyle Ethereum fiyatının düşmesinin hala mümkün olduğuna inanıyor.

Federal Rezerv'in 3 Mayıs Fed toplantısında faiz oranlarını artırmasına yönelik bazı speküslasyonlar şimdiden ortalıklarda dolaşmaya başladı.

Fiyat büyüme potansiyeline yönelik bu kısa vadeli engellere rağmen,  faiz oranı artışlarının hafifletilmesi gibi faktörler, Ethereum'un teklifte kalmasına yardımcı olan önemli faktörler olarak görülüyor. Bu nedenle, Ethereum'un fiyat oynaklığının devam etmesi muhtemeldir.

Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi, Tether ve Circle gibi stablecoin ihraççıları için etkileri olabilecek bir yasa tasarısı yayınladı. Bununla birlikte, yasa tasarısı sabit paralar için bir çerçeve öneriyor ve banka dışı ihraççıların Federal Rezerv'e kaydolması durumu söz konusu olacak.

Bununla birlikte, yeni ABD yasa tasarısı, kayıt yaptırmayan stablecoin ihraççıları için ağır para cezaları, hapis cezası ve gerçek varlıklarla desteklenmeyen stablecoin ihraç etme konusunda iki yıllık bir yasak öneriyor. Tasarı, düzenleme ve incelemeyi artırarak daha geniş kripto para birimi piyasasını ve potansiyel olarak yatırımcı duyarlılığını etkileyebilir.

Bitcoin son durum (16.04.2023)

Pazar günü Bitcoin yatay işlem görmeye devam ediyor. Bugün itibarıyla 30.200 dolar ile 30.500 dolar arasında dar bir aralıkta seyrediyor. Ayrıca yükseliş yönünde, 30.500 dolar seviyesinin üzerinde bir çıkış, BTC fiyatını 30.700 dolar veya 31.000 dolarlık bir sonraki direnç alanına götürme potansiyeline sahip.

Bitcoin ve kripto para piyasasında son durum! (16.04.2023) - Resim : 2

Ancak daha alt taraflara yönelik, 30.200 dolar seviyesinin altındaki düşüş bir eğilimi, BTC fiyatını 29.900 dolar veya 29.700 dolar seviyelerine geri çekebilir.

(Not: Bu haber bir yatırım tavsiyesi taşımaz! Bitcoin'in fiyat tahmini ve kripto para piyasasındaki haberler, bundan sonraki yatırımlarınıza yönelik herhangi bir öneri teşkil etmez. Tüm alacağınız kararlar size aittir.)

Bitcoin ve kripto para piyasasında son durum! (16.04.2023) ile ilgili etiketler Bitcoin Kripto para
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.