Besleyici Özellikleriyle Hurma Çeşitleri

Eşsiz lezzeti ve besin değeri ile hurma, oldukça beğenilen bir meyvedir. Lif yönünden zengin olan hurma, sıcak iklimlerde yetişir. Genel olarak hurma taze olarak tüketilir.

Hurmanın birçok faydası olması, sofralarda sıkça bulunmasını sağlar. Özellikle Ramazan ayında neredeyse her evde hurma bulunur. Birçok hurma çeşidi vardır. Her birinin tadı, büyüklüğü ve yetiştirildiği bölge farklılık gösterir. Ben Gurme, birçok ürün çeşidinde olduğu gibi hurmalarda da kalitesi ile adından söz ettirir. Firmanın satışa sunduğu birbirinden lezzetli hurmalar, tazeliğiyle de beğeni kazanırken taze ürünlere ulaşma imkânı bulur

Hurma Faydaları Nelerdir?

Hurma, yüksek lif içeriğine sahiptir. Lif, sindirim sistemini düzenleyen ve kabızlığı ortadan kaldıran bir içeriktir. Sindirimi kolaylaştıran hurmanın aynı zamanda besleyici niteliği de bulunur. Vitamin ve mineral kaynağı olan hurma, vücuda ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar. Ayrıca hurmada potasyum, demir, B ve C vitamini, magnezyum gibi pek çok içerik de yer alır.
Hurma, kan şekerini dengeler. Doğal bir şeker kaynağı olduğu olan hurma sayesinde, kan şekerinin ani yükselmesinin önüne geçmek mümkündür. Bu yüzden orucun hurma ile açılması tavsiye edilir. Hurma, kişiye tokluk hissi verir. Besleyiciliği sayesinde gün boyunca açlık hissi oluşmasının önüne geçer. Birçok beslenme uzmanı öğünlere hurma eklenmesini tavsiye eder. Hurma antioksidanlar açısından da zengindir. Vücuttaki serbest radikallerle savaşır ve yaşlanmanın önüne geçer. Bu nedenle kemik sağlığını düzenleyici etkisi de vardır.

Hurma Çeşitleri Nelerdir?

Hurma çeşitleri arasında en bilineni Medine hurmasıdır. Medine civarında yetişen bu hurma türü, büyük ve etlidir. Son derece lezzetli olan Medine hurması, yumuşaklığıyla da beğeni kazanır. Kudüs hurması, dünya genelinde yaygın olarak yetiştirilen ve tüketilen bir türdür. Besleyici bir hurma çeşidi olduğu için tokluk hissi verir. Hem taze olarak hem de kurutularak tüketime uygundur. Bir diğer yaygın olarak tüketilen acve hurması ise olgunlaştığında siyah ve kahverengi bir hal alır. Oldukça tatlı olan bu meyve, İslam inancında da önemli bir yere sahiptir. Ben Gurme üzerinden farklı hurma çeşitlerine göz atabilirsiniz. Bu sayede özenle hazırlanan seçenekler arasından damak tadınıza uygun olanları güvenle satın alabilirsiniz.

Besleyici Özellikleriyle Hurma Çeşitleri ile ilgili etiketler Hurma
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.