Başıboş köpek sorunu nasıl çözülür? İstanbul Valisi Davut Gül ilk kez böyle net konuştu...

İstanbul Valisi Davut Gül, Esra Elönü'nün sorularını cevapladı. Sokaklardaki başıboş köpeklerin yarattığı sorunlara değinen Vali Gül, "İnsanlar ölüyor. Aynı anda bütün belediyeler bu işe para harcayarak, birinci önceliği olarak görürse bu iş 6 ayda İstanbul'un gündeminden çıkabilir" ifadelerine yer verdi.

İstanbul Valisi Davut Gül, Esra Elönü'nün sorularını cevapladı. Gündeme dair konuların ele alındığı programda, Vali Gül her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal alan başıboş köpeklerin yarattığı sorunlara dair çözüm önerisinde bulundu.

''İSTANBUL'DA ORTALAMA HERKESİN YAŞADIĞI SORUNLAR VAR''

İstanbul'da yaşanan sorunlara dikkat çeken Vali Gül, konuşmasının devamında "İstanbul'da ortalama herkesin yaşadığı sorunlar var. Yeşil alan çok az, trafik ciddi anlamda sıkıntılı. Kentsel dönüşümle ilgili sorunlar var. Nüfus kalabalık. Dolayısıyla sorun alanlarının düzelmesi lazım" ifadelerine yer verdi.

Vali Gül, "İstanbul, dünyanın en güvenli şehirlerinden bir tanesi. Ama İstanbul'un daha güvenli olabilecek potansiyeli de var. Son 3 yılda İstanbul'da faili meçhul hiçbir cinayet yok." açıklamalarında bulundu.

"BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ SORUNU 6 AYDA GÜNDEMDEN ÇIKAR"

Sokaklardaki başıboş köpeklerin yarattığı sorunlara da değinen Vali Gül, "Sahipsiz köpek olmaz. Bu hayvanların bir sahibinin olması gerekiyor. Yıl içerisinde aynı anda en az yüzde 75'inin kısırlaştırılması gerekiyor. Ortada iki tane yol var. Ya komple hepsini uyutacaksınız, ya da komple aynı anda hepsini kısırlaştıracaksınız. 3-5 yıldır İstanbul'un bu meseleden yaşadığı sorun sürdürülebilir değil. İnsanlar ölüyor. Aynı anda bütün belediyeler bu işe para harcayarak, birinci önceliği olarak görürse bu iş 6 ayda İstanbul'un gündeminden çıkabilir." dedi.

Vali Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sahipsiz köpek olmaz. Bu hayvanların bir sahibinin olması gerekiyor. Yıl içerisinde aynı anda en az yüzde 75'inin kısırlaştırılması gerekiyor.''

 

Başıboş köpek sorunu nasıl çözülür? İstanbul Valisi Davut Gül ilk kez böyle net konuştu... ile ilgili etiketler İstanbul İstanbul Valisi İstanbul Valiliği Davut Gül köpek

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.