Baş Ağrısı Nasıl Geçer? Alın Yönündeyse Başka Ortasındaysa Başka! Bir Saatte Geçiyor

Baş ağrısı her insan için adeta kabus bir hastalıktır. Gündelik hayatı yaşanmaz kılan bu ağrı için hangi yol denenirse denensin bir türlü geçmek bilmez. Bu yüzden "Baş ağrısı nasıl geçer" sorusunun yanıtı merakla araştırılır. Ancak baş ağrısı alın yönündeyse başka başın ortasındaysa başka bir tedavi şekli uygulanır.

Baş ağrısı nasıl geçer sorusu gündelik hayatta bu ağrıdan muzdarip olan pek çok insanın araştırdığı konudur. Şiddetli baş ağrısına neyin iyi geleceği araştırmalarında alternatif tıp dahil pek çok şifalı bitki de denenir. Biz de baş ağrısı çekenler için ünlü Tıp bilgini Er-Razi'nin baş ağrısı için tedavisini paylaştık.

Er-Razi Baş ağrısı alın yönündeyse bunun kan fazlalığından olduğu görüşündedi. Bunun tedavisi için hacamat tavsiye edilir. Eğer baş ağrınız alnınızdan başlıyorsa bir miktar siyah haşhaşı iyice koklamanız gerekir. Ya da bir miktarı iyice burna çekilmeli ve şakaklara sürülmelidir. Hünnap şurubu da baş ağrısına iyi gelir.

Baş ağrısı için mercimek suyu içilmeli ya bir miktar kişniş alınmalıdır ki bu da sinirleri sakinleştirir.

BAŞ AĞRISI BAŞIN ORTASINDAYSA NELER YAPILMALI?

Eğer şiddetli baş ağrınız başın ortasında ise ketenden bir bez parçasına gül yağı ya da yeni açılmış üzüm sirkesi batırıp başın ağrıyan yerine yapıştırılmalıdır. Hemen sonuç alınır.

Taze sağılmış bir süt de keten bezine damlatılıp ağrıyan yere sürülebilir. Ayaklarınızın altını menekşe yağı ya da tuzla ovulmalıdır. Sinirleri sakinleştirir.

Salatalık keskin sirkenin içine konularak yenilmesi de baş ağrısını derhal geçirir.

Baş Ağrısı Nasıl Geçer? Alın Yönündeyse Başka Ortasındaysa Başka! Bir Saatte Geçiyor

BAŞ AĞRISI ARKA TARAFTAYSA NEDEN OLUR?

Çektiğiniz ağrı başınızın arkasında ya da tepe noktasıdaysa bu balgamdan kaynaklanır. Ünlü tıp bilgini Er-Razi, Sıcak suyun içine oturmayı tavsiye eder. Bunun yanısıra dereotu suyunu kusuncaya kadar içmek de karındaki tüm balgamı kusmaya yarar ve baş ağrısı hafifler.

Baş Ağrısı Nasıl Geçer? Alın Yönündeyse Başka Ortasındaysa Başka! Bir Saatte Geçiyor ile ilgili etiketler baş ağrısına ne iyi gelir baş ağrısı nasıl geçer
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.