Aziz Yıldırım başkanlığa aday mı oluyor?

Fenerbahçe’de hareketli günler yaşanıyor. Ali Koç’un mali kongrede, aday çıkması halinde olağan üstü kongre kararı alacağını söylemesi üzerine, Aziz Yıldırım’ın aday olmaya karar verdiği öğrenildi. Yıldırım’ın tanınmış işadamları ile görüşmeye başladığı, bunların arasında Metin Şen’in de bulunduğu ifade edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Fenerbahçe’de futbolda süren başarısızlık, Sarı-Lacivertli taraftarları kahrediyor. Bununla beraber, mali kongre öncesi Aziz Yıldırım’ın açıklamaları sonrası, başkan Ali Koç’un da yaptığı konuşmalar, Fenerbahçe camiasının ikiye bölündüğü iddialarını gündeme getirdi.

YENİ TARTIŞMA YILDIRIM’’IN AÇIKLAMALARI İLE BAŞLADI!

Türkiye’de en çok taraftara sahip sarı-lacivertli kulüpteki yeni kavga, geçtiğimiz hafta başladı. Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım Çırağan Sarayı'nda yaptığı basın toplantısında Başkan Ali Koç’a sert sözlerle yüklenmişti. Yıldırım konuşmasında, Ali Koç’un derhal olağanüstü genel kurul kararı alması gerektiğini söyleyerek “Fenerbahçe Spor Kulübü kimseye muhtaç değildir. Muhtaç olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Başkanlık zenginlik ile alınan bir imtiyaz değildir. Başkanlık, yönetme becerisi ile, yüksek organizasyon yeteneği ile, mevcut kaynaklar ile yapılabilecek bir görevdir.” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM’IN SÖZLERİ SONRASI KONGREDE KAVGA ÇIKTI!

Yıldırım konuşmasının devamında, Fenerbahçe’nin Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmasını da “Maddi ve manevi değerini, yıllar önce yitirmiş bir kupa organizasyonun finalinin kazanılması, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan ve yönetiminin beş yıllık kötü icraatları için bir kurtuluş ümidi asla olamaz.” diyerek eleştirmişti. Aziz Yıldırım konuşmasının son bölümünde ise, genel kurul üyelerini Fenerbahçe’nin geleceğine sahip çıkmaya davet etmişti.

AÇIKLAMA KULLANILAN ÜSLUP OLARAK BÜYÜK ELEŞTİRİ ALDI!

Aziz Yıldırım’ın bu sözleri Fenerbahçeli bazı kongre üyeleri, eski yöneticiler, gazeteci ve yazarlar ile yine bazı eski futbolcular tarafından hoş karşılanmayarak eleştirilmişti. Yıldırım’ı eleştirenler, ayrıştırıcı bir dil ile üslubun Fenerbahçe’yi ikiye böldüğünü ve kötü gidişi körüklediğini öne sürmüşlerdi.

ALİ KOÇ MALİ KONGREDE “ÇIKARIN BİR ADAY” DEMİŞTİ!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçen hafta yapılan kulübün olağan mali genel kurul toplantısında açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Koç, kendisine seçim çağrısı yapan kongre üyelerine seslenerek, "Aday çıkmayacak bir ortamda genel kurula gitmek, önümüzdeki sezonun bütün yapılanmasını ve planlamasını riske edecek bir durum. Bunu 3 yaşındaki çocuk bile anlar. Değişim isteyen arkadaşlar neden bir aday çıkmıyor? Fenerbahçe kötü giderken, lokantalarda eğlenenlere sesleniyorum! Çıkarın bir aday!" ifadesini kullanmıştı. Koç konuşmasının devamında ise, ”İçinde bulunduğumuz durumdan acı çekiyoruz. Biz bilerek mi yapıyoruz! Biz bu kadar fedakarlık yaparken başarısız olmak ne kadar acı biliyor musunuz?" demişti.

BAŞKAN KOÇ’UN KONUŞMASI TARTIŞMA YÜZÜNDEN YARIM KALMIŞTI!

Ali Koç'un bu sözleri sonrası bir üye “Evet”diye cevap vermişti. Ali Koç da buna tepki olarak, "Evet bilerek yapıyoruz, bravo sana" ifadesini kullanmış ve bir süre kongre üyeleri arasında kavga çıkmıştı. Başkan Ali Koç, kavga nedeniyle konuşmasına devam edememiş ve genel kurula 15 dakika ara verilmişti. Başkan Ali Koç ikinci kez geldiği kürsüdeki konuşmasının devamında, kendisini eleştiren eski başkan Aziz Yıldırım’a sert sözlerle yüklenmişti.

“BİZİ AŞAĞIYA ÇEKMEYE ÇALIŞMAYIN!”

Koç, ”Kendi efsane başkanımızla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bizleri aşağıya çekmeye çalışmayın Sayın Aziz Yıldırım. Sizi anlamakta güçlük çekiyorum çünkü bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor. Ben size saygıda, sevgide kusur edeceğimi sanmazdım. Saygıda yine etmem. Ben sizi böyle tanımıyordum, çok değişmişsiniz. Kulübe hizmetleriniz için sizden Allah razı olsun, çok uğraştınız ama son 5-6 sene işin şirazesi kaydı. Bize hep öğretmediniz mi, muhaliflere kızmadınız mı, 'bir şey söyleyecekseniz kürsüde söyleyin' demediniz mi? 'Mertçe burada konuşun' demediniz mi? Bu sadece size mi geçerli değil? Siz niye buraya gelmiyorsunuz, bize yol göstermiyorsunuz. Siz bizim neden elimizden tutmuyorsunuz? Niye Nihat Özdemir gibilere ses çıkartmıyorsunuz? Haksız yere 1 sene hapse atıldınız, bu adama bir şey demeyi bırakın kapısına gidip başkanlık teklif ettiniz. 'Yapıp yapmadım' demeyin geçen sefer olduğu gibi. 'Genel kurula geleceğim' dediniz, gelemediniz. Gelmediniz demiyorum gelemediniz." dedi.

“YA ADAY OLUN YA DA BAŞIMIZDAN ÇEKİLİN!”

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, konuşmasının son bölümünde, Yıldırım’a eleştirilerini sürdürerek, ”Aziz Yıldırım bizleri şaşırtmadı" diyen Ali Koç, "Siz bizim elimizden tutmuyorsunuz. Ya aday olun, ya da başımızdan çekilin! Bir kere 5 yılda Fenerbahçe için bir şey yapmadınız! 'Fener Ol'a katılmadınız. Düşün yakamızdan. Bırakın canınızdan çok sevdiğiniz Fenerbahçe şu sezonu huzur içinde geçirsin. Tribünleri kurcalamaya vaktinizi harcamayın. Kendiniz gelin, yancılarınızı getirin! En ufak şeyde sosyal medyada paylaşım yapan, gol yediğimizde sevinenleri alın gelin. Mert olun mert! Ne yapacaksanız açıkça yapın. Aday olun." şeklinde ifadeler kullanmıştı.

AZİZ YILDIRIM ADAY MI OLUYOR?

Tüm bu gelişmeler olurken, Fenerbahçe’de yine hareketli günler yaşandığı ortaya çıktı. SüperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç’un mali kongrede aday çıkması halinde olağan üstü kongre kararı alacağını söylemesi üzerine, Aziz Yıldırım’ın aday olmaya karar verdiği iddia edildi.Yıldırım’ın tanınmış iş insanları ile görüşmeye başladığı, bunların arasında mali kongre öncesi yaptığı konuşma sonrası eleştiren Metin Şen’in de bulunduğu ifade edildi.

YILDIRIM:”GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUM!”

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım’ın başkanlık adaylığını en yakın çevresinden sakladığı ve yönetim kurulu kadrosu için, görüşmeleri birebir yaptığı belirtildi. Yıldırım’ın gizli başkan adaylığı çalışmalarını, yakın aile çevresinden bir kişiye, ”Gümbür gümbür geliyorum.” dediği vurgulandı.

Aziz Yıldırım başkanlığa aday mı oluyor? ile ilgili etiketler Fenerbahçe Ali Koç Aziz Yıldırım
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.