Artık Rusya'ya vizesiz mi gidilecek?

2015 yılında SU-24 tipi bir Rus uçağı, Türk hava sahasını ihlal etti. Sınır devriyesi yapan iki Türk jeti tarafından 10 kez uyarılan uçak, ikazlara uymaması neticesinde düşürüldü. Türkiye ile Rusya arasında yaşanan bu durum sonrasında ilişkiler gerildi ve vize politikaları değişti. Bu durum ise akıllara "Rusya vizesi kalktı mı?” sorusunu getirdi.

2015 yılı Kasım ayının 24. gününde SU-24 tipi bir Rus savaş uçağının sabah saat 9.30 sularında Türk hava sahasını ihlah etmiş ve sınır devriyesi yapmakta olan 2 adet Türk jeti tarafından 10 kez ikaz edilip, ikazlara uymaması neticesinde de düşürüldü.

Yaşanan bu olay sonucu diplomatik olarak TürkiyeRusya ilişkileri gerilmiş ve iki ülke arasında vize politikaları değiştirilmiştir.

Vize politikalarının değişmesi sonucu akıllara “Rusya vize kalktı mı?” sorusu geliyor. 

Yapılan yeni düzenlemeler neticesinde Rus Lider Putin tarafından Türk vatandaşlarından hizmet ve hususi pasaporta sahip olanlar için vize şartını kaldırılmasına yönelik gerekli talimatlar verildi. Kasım 2015’te Türkiye – Rusya arası oluşan gerginlik sebebiyle uygulanmakta olan vize rejimi Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imza atılan kararname ile kaldırıldı. Bu kararnamenin neticesinde hususi veyahizmet pasaportuna sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve 1. Derece yakın aile üyelerine yönelik vize uygulaması kaldırıldı. Ayrıca görevlendirme şartı veya vize aranması noktasında diplomatik temsilciliklerde çalışan Türk vatandaşlarına olan sınırlandırmalar da kaldırıldı. Kararname iki ülke arasında karşılıklı olarak imzalandı. Bu imzalanan kararname ile Türkiye – Rusya vizesi kaldırıldı.

RUSYA VİZESİNİN KALDIRILMASININ AJANTAJLARI

Rusya vizesinin kaldırılması haberine en çok Rusya’ya gitme hayali kuran vatandaşlar sevindi. Rusya Vizesinin kaldırılmasıyla herkes ucuz uçak bileti aramaya başladı.

Artık Rusya'ya vizesiz mi gidilecek?

Yapmanız gereken tek şey yüzlerce seferi aynı anda görüp kıyaslayabileceğiniz Biletall.com’a girerek yukarıda gördüğünüz nereden – nereye, tarih, yolcu sayısı vb. boşlukları doğru şekilde doldurup size en uygun olan Rusya uçak biletini bulmak ve Bilet Al güvencesi ile satın almak.

Artık Rusya'ya vizesiz mi gidilecek? ile ilgili etiketler Rusya Türkiye uçak Vize işlemleri