Turks ve Caicos Adaları nerede? Caicos Adaları Türkiye'nin mi? Turks and Caicos Islands Türklerin mi?

İnternet üzerinden alışverişlerde veya herhangi bir forum doldururken Türkiye'nin üst kısmında yer almasıyla dikkat çeken Turks ve Caicos Adaları, aslında Türkiye'ye binlerce kilometre uzaklıkta olmasına rağmen "Turks" ibaresiyle anılmasıyla merak uyandırıyor. Bu bağlamda 'Caicos Adaları kimin?' veya 'Caicos Adaları'nı Türkler mi keşfetti?' gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Turks ve Caicos Adaları nerede? Caicos Adaları Türkiye'nin mi? Turks and Caicos Islands Türklerin mi?

İnternet üzerinde alışveriş yaparken veya herhangi bir üyelik formu oluştururken Türkiye'nin üst kısmında görünen Turks ve Caicos Adaları, Türkiye'ye binlerce kilometre uzaklıkta olmasına rağmen "Turks" adıyla anılmasıyla ilgi çekici bir konudur. Bu durum, araştırmacıları "Caicos Adaları kime ait?" veya "Türkler mi Caicos Adaları'nı keşfetti?" gibi sorular sormaya yönlendiriyor. Peki, Turks ve Caicos Adaları nerede? Caicos Adaları Türkiye'ye mi ait? Turks and Caicos Islands gerçekte Türklerin mi? İşte, Turks ve Caicos Adaları hakkında merak edilenler...

Turks ve Caicos Adaları nerede? Caicos Adaları Türkiye'nin mi? Turks and Caicos Islands Türklerin mi?

TURKS VE CAİCOS ADALARI NEREDE?

38 adadan oluşan bu topraklar, Birleşik Krallık himayesinde bulunuyor ve başkentleri "Grand Turk" olarak adlandırılıyor.

TURKS VE CAİCOS ADALARI TÜRKLERİN Mİ?

Bu adanın isminde geçen "Turks" ibaresi ise Türk kökenli olmamasına rağmen dikkat çekiyor. Adanın tarihine bakıldığında, adını şekli Türk fesine benzeyen bir kaktüsten aldığı iddia edilse de, daha sonra bu bilginin yanlış olduğu ortaya çıkmıştır.

TURKS VE CAİCOS ADALARI'NI TÜRKLER Mİ KEŞFETTİ

Son araştırmalara göre, adanın keşfi denizci bir Türk olan Kemal-i Hasan tarafından gerçekleştirilmiş, ancak daha sonra buraya yerleşen İngilizlerin kâşifin ismini unutup sadece milliyetini hatırlayarak adaya "Turk Islands" (Türk Adaları) demesiyle adanın bu şekilde anılması başlamış. Bu durum, adanın Türkiye ile doğrudan bir ilişkisi olmadığı halde isminde Türk ibaresinin bulunmasına yol açmış.

Turks ve Caicos Adaları nerede? Caicos Adaları Türkiye'nin mi? Turks and Caicos Islands Türklerin mi? ile ilgili etiketler Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.