TYT

Temel Yeterlilik Testi (TYT)'nin YGS'den Farkı Nedir?
TYT ile YGS arasındaki en önemli farklılık TYT de yer alan Türkçe ve Temel Matematik alanlarındaki soruların sadece Türkçe ve Temel Matematik alanlarındaki bilgiyi değil, yeterliliğe dayalı bir değerlendirmeyi esas almasıdır.

Özetle bilgiyi ezberlemeye dayalı bir çerçeveden uzaklaşıp ölçmede muhakeme, anlama ve çıkarımda bulunma evresine geçilecektir.

Gerekli Baraj Puanı Kaç Olmalıdır?
TYT’den en az 150 puan almak koşuluyla, adayın TYT puanı ile sınavın AYT oturumundaki testlerden alacağı puanla birlikte hesaplanacak olan Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık ve Dil puanının en az birinin 180 puan olması gerekir.

AYT (Alan yerleştirme) geçmişte LYS sisteminde 4 sınavla öğrencilerimize sunulan alan ve program seçme imkanı, tek bir sınavla verilmektedir.

TYT matematik konuları ve soru dağılımı 2024!
YKS 2023 soru kitapçıkları ve cevap anahtarları! YKS puan hesaplama! Polis olmak için TYT'den kaç puan almak lazım?
YKS 2023 ne zaman açıklanacak? TYT sonuçları ne zaman çıkar? YKS’nin ilk oturumu TYT sona erdi YKS'de ilk oturum başlıyor! Milyonlarca öğrenci yarışacak... 2023 TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi konuları ve soru dağılımı 2023 TYT Fizik konuları ve soru dağılımı 2023 TYT Kimya konuları ve soru dağılımı 2023 TYT Biyoloji konuları ve soru dağılımı 2023 TYT Coğrafya konuları ve soru dağılımı 2023 TYT Türkçe konuları ve soru dağılımı 2023 TYT Felsefe konuları ve soru dağılımı 2023 TYT Geometri konuları ve soru dağılımı 2023 TYT Matematik konuları ve soru dağılımı 2023 YKS konuları nelerdir? TYT- AYT konuları nelerdir? TYT'ye 40 saniye geç kalınca hayatının sınavına giremedi YKS sınavı ne zaman 2022? ÖSYM TYT, AYT, YDT sınav tarihleri! Üniversiteye girişte baraj puanı kaldırıldı, sınav süresi uzadı TYT 140 puan olanlar ne zaman tercih yapacak? 2021 YKS barajı düşürülecek mi? TYT AYT 2021 baraj puanı düşer mi? YKS birincileri belli oldu! Adana TYT ve AYT'ye damgasını vurdu! 70 yaşındaki teyze, torunlarıyla birlikte YKS'ye girdi YKS soru ve cevapları açıklandı mı? 2021 TYT cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? 2021 TYT sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? TYT ne demek? Kadınlar erkeklerden daha başarılı Mabel Matiz sorusuna inceleme YKS puan hesaplama nasıl yapılır Soru paylaşan öğrenciye soruşturma Mabel Matiz'den YKS 2020 açıklaması!