2023 TYT Türkçe konuları ve soru dağılımı

ÖSYM tarafından hazırlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı birinci oturumu olan TYT Türkçe konuları nelerdir? 2023 YKS sınavına girecek adaylar için ÖSYM 2023 TYT Türkçe konuları ve soru dağılımı

ÖSYM tarafından hazırlanan Yüksek Kurumlar Sınavı (YKS)’nın birinci oturumu TYT Türkçe testi 40 sorudan oluşmaktadır. TYT Türkçe sorularında 7 dil bilgisi geri kalan 33 soruda ise paragraf, sözcükte anlam, cümlede anlam sorularıdır. TYT Türkçe soruları 9. ve 10. sınıfta işlenen Türkçe dersi konularından gelmektedir.

2023 TYT TÜRKÇE KONULARI 

1) Sözcükte Anlam
2) Cümlede Anlam
3) Paragraf
4)Sözcük Türleri
-İsim
-Zamir
-Sıfat
-Zarf
-Edat
-Bağlaç
-Ünlem
5) Tamlamalar
6) Fiil, Ek Fiil, Fiilimsi
7) Ekler
8) Sözcük Yapısı
9) Cümlenin Öğeleri
10) Cümle Çeşitleri
11) Ses Bilgisi
12) Anlatım Bozuklukları
13) Yazım Kuralları
14) Noktalama İşaretleri
15) Sözel Mantık

TYT TÜRKÇE KONULARI VE SORU DAĞILIMI

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sınavında geçen senelere ait konular ve soru dağılımlarına aşağıdaki tabloya bakarak ulaşabilirsiniz.

2023 TYT Türkçe konuları ve soru dağılımı

Fotoğraf kaynak: ogrencigundemi.com

2023 TYT Türkçe konuları ve soru dağılımı ile ilgili etiketler TYT YKS TYT Türkçe konuları nelerdir? TYT Türkçe konu ve soru dağılımı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.