2023 TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi konuları ve soru dağılımı

ÖSYM tarafından hazırlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı birinci oturumu olan TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi konuları nelerdir? 2023 YKS sınavına girecek adaylar için ÖSYM 2023 TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi konuları ve soru dağılımı

ÖSYM tarafından hazırlanan Yüksek Kurumlar Sınavı (YKS)’nın birinci oturumu TYT Sosyal Bilimler testinin içinde 20 sorudan 5 tanesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorudur. TYT Din Kültürü soruları 9. ve 10. sınıfta işlenen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi konularından gelmektedir.

2023 TYT DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KONULARI

1) İnsan ve Din (İnanç)
2) İbadet
3) Hz. Muhammed’in Hayatı ve Örnekliği
4) Vahiy ve Akıl
5) İslam Düşüncesi ve Yorumu
6) İslam’da Değerler, Sanat ve Laiklik
7) Yaşayan Dinler

TYT DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KONULARI VE SORU DAĞILIMI

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS sınavında geçen senelere ait konular ve soru dağılımlarına aşağıdaki tabloya bakarak ulaşabilirsiniz.

 

2023 TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi konuları ve soru dağılımı

 

 

Kaynak: ogrencigundemi

 

2023 TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi konuları ve soru dağılımı ile ilgili etiketler TYT YKS 2023 TYT Din kültürü ve ahlak bilgisi konuları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.