YKS’nin ilk oturumu TYT sona erdi

ÖSYM tarafından düzenlenen, 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi.

3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu Temel Yeterlilik Testi (TYT), ÖSYM tarafından 81 il ve Lefkoşa'da düzenlendi. Sınav, 10.15'te başladı ve 120 soruyla 165 dakika süren bir oturumdu. TYT oturumunda 11 bin 477 binada, 202 bin 356 salonda toplam 465 bin 18 kişi görev aldı.

TYT sınavından sonra adaylar, deneyimlerini paylaştı. Hasan Vural, sınavın güzel geçtiğini belirterek sözel kısımlardan memnun olduğunu ifade etti. Sayısal kısımlarda zorlandığını ancak genel olarak mutlu bir şekilde ayrıldığını söyledi. Kendi net bir üniversite hedefi olmadığını ve gazetecilik ilgisine sahip olduğunu dile getirdi. Bu sene derslere motive olamadığını belirtirken, yarınki sınav için umutlu olduğunu ve bugünkü sınavın kolay geçtiğini sözlerine ekledi.

YKS’nin ilk oturumu TYT sona erdi

Seray Kaleli ise sınavda çok fazla boş soru bıraktığını ancak sınavın güzel geçtiğini ve iyi bir not alacağına inandığını ifade etti. Anestezi alanında hedefi olduğunu ve yarınki sınavın bugünden daha iyi geçeceğini dile getirdi.

Eray Şanlı, yurt dışında okumak istediğini ve sözel alana daha ağırlık verdiğini belirtti. Sayısal alanda çok güçlü olmadığını ancak en yüksek skoru hedeflediğini söyledi. Hazırlıklı geldiğini ve lisede 3 ay boyunca Portekiz'e gittiğini ifade etti.

Arda Özcan, sınavın olumlu geçtiğini düşündüğünü ve yeterli çalışma yaptığını belirtti. Bu yılın diğer yıllara göre daha kolay olduğunu söyledi. İlk kez girdiği sınavın iyi geçtiğini ifade eden Arda, hedefinin psikoloji olduğunu ve şu anda Kıbrıs'ı düşündüğünü söyledi.

Çağan Kılıç ise sınava çok çalışmadığını ancak soruların kolay olduğunu ve yarısını yapabildiğini anlattı. Büyük bir hedefi olmadığını, Ankara içinde bir yer tutmak istediğini belirtti. Yarınki sınavdan daha az beklentiye sahip olduğunu ve bu sınavın kolay olduğunu düşündüğünü ifade etti. Bu yıl tercih yapacağını belirtti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) yarın yapılacak.

YKS’nin ilk oturumu TYT sona erdi ile ilgili etiketler YKS TYT Sınav
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.