YKS'de ilk oturum başlıyor! Milyonlarca öğrenci yarışacak...

Öğrenciler bugün üniversitenin kapısını açacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 1. oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavında ter dökecek. Saat 10.15'te başlayacak olan TYT sınavı saat 13.00'te sona erecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 1.oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün yapılacak. Milyonlarca öğrenci 165 dakika sürecek sınavda iyi bir üniversite kazanabilmek için ter dökecek.

TYT NEDİR? KAÇ SORU VAR? KAÇTA BAŞLAYACAK?

ÖSYM tarafından düzenlenen ve öğrencilerin üniversiteye girme yolundaki ilk adımı olan YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi saat 10.15’te başlayacak ve 13.00’te sona erecek. YKS'nin ilk oturumu aynı zamanda en çok adayın da katıldığı sınav. Sınavda adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimlerinden 120 soru yöneltilecek ve 165 dakika süre verilecek.

YKS İKİNCİ OTURUM TARİHİ NE ZAMAN?

YKS'nin ikinci oturumu AYT ise 18 Haziran Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Adaylara Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan 160 soruluk kitapçık verilecek ve 180 dakika süre tanınacak.

ÜÇÜNCÜ OTURUM DA PAZAR GÜNÜ

Üçüncü oturum YDT ise 18 Haziran Pazar günü saat 15.45'te başlayacak ve 17.45'te sona erecek. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak 120 dakikalık sınavda, adaylara başvuruda bulundukları yabancı dile ait 80 soruluk testi çözecek.

3 milyon 527 bin 463 adayın başvurduğu TYT için saat 10.00'dan sonra, YDT için 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

YKS'de ilk oturum başlıyor! Milyonlarca öğrenci yarışacak... ile ilgili etiketler YKS TYT Sınav
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.