Tuğba Özerk

4 Haziran 1980'de İzmir'de doğdu. Melih Özakat İlkokulu'na, Özel Çakabey Lisesi'nde ortaokula ve konservatuvarda liseye gitti. 7 yaşında okul hayatına başlamasıyla TRT ve İzmir Devlet Konservatuvarı'nın çocuk korolarında müzik eğitimine başlaması aynı zamana denk gelir. İlk geri vokal deneyimini 12 yaşında Sezen Aksu'yla beraber 1992 yılında gerçekleştirdi. Sezen Aksu'nun yanında solo ve vokal çalışmaları devam ederken okul hayatı İzmir'de devam etmekteydi.

İlk TV programına yine Sezen Aksu'yla 1992 yılında TRT’de çıktı. Geri vokal çalışmalarının yanı sıra bu programda solo bir şarkı da seslendirmesi kamuoyunda büyük ilgi gördü. Büyük yetenek olarak lanse edilen Tuğba Özerk'in sahne ve müzik hayatı tam anlamıyla böyle başladı denilebilir. Okul hayatı bittikten sonra İstanbul’a taşınan sanatçı aralarında Ege, Deniz Seki gibi isimler bulunan sanatçılara geri vokal yaptı. Daha sonra solo sahne çalışmalarına başlayan Özerk, 2002 yılının Aralık ayında "Dün Gibi" adlı ilk solo albümünü çıkardı. 'Aşk yarası' adlı şarkısıyla uzun süre radyolarda liste başlarında yer aldı.

Albümle beraber oyunculuk yönünü gösterebilme fırsatı yakalayan sanatçı, atv'nin uzun süredir yayın yapmış olduğu dizisi "Böyle mi olacaktı"da bir sene kadar rol aldı. İlk albümünde bir tane bestesi olan Özerk üç senelik boşlukta birçok besteye de imza attı.6 Temmuz 2005 tarihinde 'Lo Lo Lo' adlı ikinci solo albümünü çıkardı.'Lo Lo Lo' adlı şarkısıyla uzun süre radyolarda liste başı oldu. İkinci albümünde bir tane bestesi olan iki senelik boşlukta birçok besteye de imza attı.

Cenazeye alkollü mü gitti? Menajerinden şok iddia
Tuğba Özerk evlilik defterini kapattı Eşinden boşanan Tuğba Özerk dans videosuyla gündem oldu
Tuğba Özerk ile Gökmen Tanaçar'ın evliliği kısa sürdü! Tek celsede boşandılar Geçtiğimiz yıl nikah masasına oturmuşlardı! Tuğba Özerk ve Gökmen Tanaçar boşama kararı aldı! Tuğba Özerk'in 740 bin liralık yürüyüş kombini gündem oldu Tuğba Özerk için 'Tosuncuk'un paralarını aklıyor' ihbarı yapan saplantılı hayranı hapis cezası aldı Tosuncuk'un paralarını akladığı iddia edilen Tuğba Özerk'in avukatından jet açıklama! Ünlü şarkıcı Tuğba Özerk, Tosuncuk'un paralarını mı aklıyor? Tuğba Özerk'in hastalığı hipofiz bezi makroadenomu nedir? Sahneye alkollü çıktığı iddia edilen Tuğba Özerk gerçeği açıkladı: Hastalıkla mücadele ediyorum Tuğba Özerk sahneye sarhoş çıktı iddiası... Yere kapaklandı Tatil dönüşü büyük şok yaşadı! Tuğba Özerk'in evine hırsız girdi Tuğba Özerk'ten Edis Görgülü, Zeynep Bastık ve Reynmen'e zehir zemberek sözler Tuğba Özerk sevgilisi Gökmen Tanaçar ile evlendi Takipçilerinden Merve Boluğur'a: Bir tek bu kalmıştı! Mahkeme kararını verdi! "Nusret denen kenar mahalleli..." Tuğba Özerk: Çiftlik kurmak istiyorum! Beraat kararına itiraz edildi! Tuğba Özerk mahkemelik oldu! 'Telefonum aşkımda kaldı' dedi yakayı ele verdi! "Görücü usulüyle evleneceğim" Tuğba Özerk'in olay yaratan tırnakları! Tuğba Özerk'ten basın mensuplarına rüşvet... Tuğba Özerk eski sevgilisinin yeni aşkına... Tuğba Özerk'den, Deniz Akkaya'ya olay sözler! Ortalık çok fena karıştı! Ünlü şarkıcıya savcılıktan şok! Beş parasız...