namaz

Namaz, Kur'an'da günün belli vakitlerinde abdestle birlikte duaya kalkılması ifadesi bulunur. Kur'an’a göre namaz Allah'ı anarak teslimiyetin gösterildiği bir arınma biçimi ve İbrahim'e öğretilen bir ibadet şeklidir.

DİNİ ÖNEMİ VE MÜEYYİDESİ

Geleneksel İslam'da ergenlik çağına girmiş kadın erkek her Müslümanın namaz kılması zorunludur. Hanbeli mezhebine göre namazı terk etmek küfür, diğer üç mezhebe göre ise günahkarlıktır. Bu sebeple Şeriat hukukunda yetişkinliğe ulaştığında namaz kılmayan kişi fasık kabul edilir, şahitliği kabul edilmez, dövülür veya hapsedilir.

İsrailli askerlerden 'Aramızda Müslümanlar var' şovu!
Bayram sabahı abdest nasıl alınır? Abdest sırası nedir? İl il BAYRAM NAMAZI SAATLERİ 2024!
İstanbul'da bayram namazı saat kaçta kılınacak 2024! Ankara'da bayram namazı saat kaçta kılınacak 2024! Bayram namazı nasıl kılınır, kaç rekat, hangi dualar okunur? Namaz kılan vatandaş maç izlerken kameralara yakalandı! İşte o anlar 2024 yılının ilk teravih namazı ne zaman, hangi tarihte kılınacak? Namazda hangi dualar okunur? Namaz duaları neler? Namaz ile dalga geçip sosyal medyada paylaştı! Tepki çeken görüntüler İftar imsakiyesi 2024! Ezan vakitleri İstanbul Bostancı serbest kaldı, adliyede "Yaşasın şeriat" sloganları atıldı İstanbul’da Sultanbeyli'de namaz kılan engelli utandırdı... Tesbih namazı nedir, nasıl kılınır, hangi dualar okunur? Endonezya'da imam sabah namazı kıldırırken secdede vefat etti! Yurt genelinde camilerde şehit Mehmetçikler için dua edildi Cuma namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Diyanet Cuma namazı kılınışı! Dilan Polat, kardeşi Sıla Doğu'nun namaz kıldığı anları paylaştı O güvenlik görevlisine 10 yıl 5 aya kadar hapis talebi! Tevfik Göksu namaz fotoğrafıyla ilgili sessizliğini bozdu! Namaz vakti camiye giren başıboş köpek cemaate zor anlar yaşattı Namaz ile dalga geçen güvenlik görevlisi tutuklandı! Namaz ile alay edip sure yerine Andımız okuyan şahsa gözaltı kararı Namaz kılarmış gibi yapıp 'Andımız'ı okudu: Sosyal medyada tepki yağdı Camilerde Kurban Bayramı namazı yoğunluğu Kutsal topraklarda milyonlarca insan bayram namazı için buluştu! 2023 Kurban Bayramı sabah namazı kaçta? İl il bayram namazı saatleri! 25 milyon Müslüman nüfusu olan ülkeden Erdoğan'a davet! Seccadesini serip trafiğin ortasında namaz kıldı Gözyaşları içerisinde cenaze namazını kıldırdı: "Onları çok seviyorum"